TRT'nin iftar programına konuk olan Baktagir, yine kanununu konuşturdu

TRT'nin iftar programına konuk olan Baktagir, yine kanununu konuşturdu

Geçtiğimiz günlerde ulusal bir televizyon kanalının düzenlediği iftar yemeğinde konser veren dünyaca ünlü kanun virtüözümüz Göksel Baktagir, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Istabul Wow Otel’de Emel Sayın, Orhan Gencebay, Nuri Alço, Hakan Peker, Doğuş, Serdar Gökhan, Garo Mafyan, Tekin Akmansoy, Ahmet Selçuk Ilkan, Güler Işık, Şükrü Avşar, Cem Kurtoğlu, Ismail Güneş ve Mesut Uçakan gibi yüzlerce davetlinin katıldığı gecede Emel Sayın’ın kısa konserinin ardından gerçekleşen Istanbul Sazendeleri konserini, Göksel Baktagir yönetti. Davetlilerin büyük bir ilgiyle dinlediği Baktagir ve ekibi konser sonunda alkış yağmuruna tutuldu.

Göksel Baktagir ramazan boyunca TRT’deydi

Ramazan ayı boyunca sahur vaktinde TRT ekranlarında yer alan Baktagir ve Istanbul Sazendeleri, canlı yayında çaldıkları eşsiz nağmelerle Beylerbeyi Iskelesi’nde hoş tınılar yankılattılar. ‘Sahur Zamanı’ adlı programda kanunuyla yeralan Baktagir’in yanısıra; udda Yurdal Tokcan, kemençede Selim Güler, viyolonselde Emrullah Şengüller, neyde Volkan Yılmaz, perküsyonda Bülent Elmas ve Oray Yay’ın yer aldığı ekip, kaliteli bir müzik performansıyla, her sahurda TRT izleyicileri ile buluştu.

Ulusal bir dergiye verdiği röportajında Baktagir’in, “Birbirimizi örtmeden, dinleyerek müziğe katkıda bulunuyoruz. Amacımız ortak bir ahengi oluşturabilmek” diyerek tanımladığı ekip çalışması, TRT ekranlarından tüm Türkiye’ye yansıdı. Istanbul Sazendeleri’nin, her türlü müzik türüne açık olduğunu söyleyen Baktagir, kaliteli olması şartıyla her formda eser dinleyip müziklerinin içine katmaya çalıştıklarını ifade ettiği röportajında; Dede Efendi’yi örnek göstererek, klasik formun yanında şarkı ve köçekçeler denilen ince kıvrak eserler besteleyen sanatçının ne kadar geniş ufuklu olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Biz bugünü yaşıyoruz. Bugünün enerjisi, frekansları var. Nitelikli olan müziğin peşinde olmaya gayret gösteriyoruz.”

Göksel Baktagir kanunu hakkında da şunları söylüyor:

“Enstrüman bizim kendimizi tanımamızı sağlayan ve bizi olgunlaştırmaya çalışan aynamız. Musiki deryasındaki güzel tınılara ulaştıkça o ayna daha güzel parlıyor. Enstrümana ne verirseniz, onu alırsınız. Insan sevdiğine sevgiyle yaklaşır.

Agresif olduğumuzda, o da bize agresif tınılarla cevap verir. Sesten ziyade tamamen insan ruhunu karartan gürültüyü iade eder. Bu manada sorumluluğumuz çok yüksek.”