TSD Kırklareli Şubesi'nden "Sizi Hayata Bağlıyorum" projesi

TSD Kırklareli Şubesi'nden 'Sizi Hayata Bağlıyorum' projesi

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi, Derneğin Mali Sekreteri Bahadır Genim’in önderliğinde Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında yürütülmekte olan Bulgaristan- Türkiye Sınır Ötesi Işbirliği Programı, dahilinde “Sizi Hayata Bağlıyorum” adlı 62.719.,47 EURO’uk proje hazırlayıp, Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’ya sundular.

Bahadır Genim yaptığı açıklamada; “Derneğimiz geçen yılda bir proje hazırlayıp sunmuş, ancak Bulgaristan Yönetimin AB’den bir takım yaptırımlara maruz kalmasından dolayı projemizin kabulü gerçekleşememişti. Bu yıl ise yılmadan farklı bir projeyle yola çıkmış bulunmaktayız.

Bu yıl “Sizi Hayata Bağlıyorum” adlı projemiz ekip çalışmasıyla hazırlandı. Projenin geliştirilmesi ve sunulmasına en büyük katkıyı ise; Il Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Personelleri Hümeyra Bayramlı, Şükrüye Akan ve diğer personeller Esra Hanım ve Hasan Bey gerçekleştirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Projemizin ortakları Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve Bulgar ortağımız Burgaz VAYA Görme Engelliler Spor Kulübüdür. Projemiz ile Ortopedik engelli ve Görme engellilerin ortak iş alanı seçildi. Bulgaristan’da 16 görme engelliye ve Türkiye de 16 ortopedik engelliye Santral Operatörlüğü kursu, Kırklareli’nde ise Bulgaristan’dan gelecek 4 kişilik bir heyet tarafından “Engellilerin Avrupa Birliği Kanunlarında Hakları Nedir?” konulu seminer verilecek. Ayrıca Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu bahçesi düzenlenerek spor aletleri konulacaktır. Yine Kırklareli’nde yapılacak olan Türk-Bulgar kardeşliği gecesiyle sınırın her iki tarafındaki engellilerin dostluk kurması sağlanarak sosyal ve ekonomik hayata katılımları sağlanmaya çalışılacaktır.

Projemize Kırklareli Belediye Başkanlığı, Telekom Il Müdürlüğü, Iş Kur Il Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yazdıkları yazılarda projemize destek olacaklarını tahaahüt etmişlerdir ki bu bizlerin yalnız olmadığını ve mutlu olmamızı sağlamışlardır.

Buradan kendilerine dernek yönetimi olarak saygılarımızı sunuyoruz” dedi.