"TTB, Aile Hekimliği Uygulaması'na karşı ama yanında"

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Sönmez, ''Türk Tabipleri Birliği 'Sağlıkta Dönüşümün' bir ayağı olan aile hekimliği uygulamasına karşı olmakla birlikte aile hekimlerinin yanındadır'' dedi.

 


Sönmez, Çorlu'daki odada yaptığı basın toplantısında, Tekirdağ'da da aile hekimliği uygulamasının başladığını söyledi.
Yaklaşık 215 hekimin yanında sağlık çalışanları ile aile hekimliği birimi ve merkezlerinde görev yapacağını ifade eden Sönmez, doktorlara bu yeni görevlerinde başarılar dilediğini belirtti.
Türk Tabipleri Birliği'nin içeriği Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen Aile Hekimliği uygulamasına karşı olduğunu anlatan Sönmez, şöyle konuştu:
''Çünkü bu haliyle aile hekimliği, hem hekimler ve sağlık çalışanları, hem de hastalar açısından olumsuzluklarla dolu bir uygulamadır. Hekimler ve sağlık çalışanları sözleşme ile iş güvencesinden yoksun bırakılmaktadırlar. 8 saatlik yasal çalışma süresinden daha fazla çalışmaya, aynı işi daha az insan gücü ile yapmaya zorlanmaktadırlar. Böylelikle daha çok mesleki hata yapılacağını bildikleri için de oluşabilecek mesleki hatalara karşı hekimleri kendi paraları ile sigorta yaptırmaya mecbur bırakmaktadırlar. Bunlar yaşanacak olan sorunlardan sadece birkaç tanesi. Daha geniş bir bakış açısıyla Sağlık Bakanlığı'nın uygulamakta olduğu 'Sağlıkta Dönüşüm' ile sağlık hizmeti kamusal bir hizmet olmaktan çıkartılmakta, özelleştirilmekte, piyasa koşullarına bırakılmakta, sağlık hizmeti sunumu kar-zarar kriterlerine göre belirlenmekte, sağlık hizmetlerine ulaşmak zorlaşmakta, finansmanı sigorta sistemine bırakılmaktadır. Türk Tabipleri Birliği 'Sağlıkta Dönüşümün' bir ayağı olan aile hekimliği uygulamasına karşı olmakla birlikte aile hekimlerinin yanındadır. Oluşabilecek olumsuzluklarda aile hekimleri ve sağlık çalışanlarına oda desteği her zaman sürecektir.'' aa