TÜBİTAK, Edirne'de engelli gençlerle toplantı yaptı

  Edirne'de TÜBİTAK, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından desteklenen ''Yürüyen Akıl Projesi''(YAP) kapsamında, engelli gençliğe yönelik hizmetlere ilişkin taslak bir strateji belgesinin hazırlanması için toplantı düzenlendi.


Proje sorumlusu Tolga Tezcan, Devlet Su İşleri Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 12 ilde engelli ve engelsiz vatandaşlarla toplantılar düzenlediklerini belirtti.
Amaçlarının yapılan toplantılar sonunda engelli vatandaşlara yapılacak hizmetlere yönelik taslak bir strateji belgesi hazırlamak olduğunu anlatan Tezcan, ''Edirne'de dahil 12 ilde 240 engelli ve engelsiz vatandaşlarla toplantılar düzenledik. Bugün Edirne'de son toplantıyı yapıyoruz. Düzenlediğimizi toplantılarda engelli gençlerin yaşadıkları her türlü sıkıntı ele alınacak ve bu sıkıntılar rapor haline getirilecek. Bu rapor taslak strateji belgesinin hazırlanmasında kullanılacak'' dedi.
Katılımcı bir yaklaşımla gerçekleştirilen toplantıda gençlerin engellilere karşı tutumlarını içeren anket çalışması ve bilişsel haritalama çalışmaları yapıldı.
Projenin sonunda 12 ilden elde edilen çalışma çıktıları ile TÜBİTAK TÜSSİDE Gebze Tesisleri'nde düzenlenecek Ortak Akıl Platformu'nun sonuçları kitaplaştırılacak. aa