Tülay Peker; "Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Vatan sağolsun!"

Tülay Peker; 'Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Vatan sağolsun!'

30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi bu günün anlam ve önemine yönelik olarak bir mesaj yayımlayan AK Parti Il Kadın Kolu Başkanı Tülay Peker; “Osmanlının küllerinden yeni bir devletin doğuşu, vatan topraklarının emperyalist, işgalci güçlerden temizlendiğinin günü, vatanın kurtuluş günü” diye tanımladığı bu gün sebebiyle; “Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.Vatan sağolsun!” dedi. Peker mesajının devamında şu cümlelere yer verdi:

“Kurtuluş Savaşı Türk ulusu için bir kahramanlık destanı olmakla kalmamış, dünya milletlerine de emsal olmuş bir özgürlük destanı olarak tarihe geçmiştir. Vatan evlatları; ecdadımız doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, Türk’ünden kürdüne, Çerkezinden Lazına kanlarıyla işgal kuvvetlerini yenerek bağımsız Türkiye Cumhuriyetini bize emanet etmiştir.

O gün! Omuz omuza dirsek dirseğe erkekleriyle cephede savaşan kahraman Türk Kadınları annelerimiz; Kurtuluş savaşında Istiklal madalyası alan onbaşı Halide Edip, Erzurumlu Teğmen Fatma Seher (Kara Fatma), Gaziantep’li Yirik Fatma, 1. ve 2.  Inönü Savaşlarının kahraman savaşçısı Ayşe Hanım, Nene Hatun ve niceleri, savaşın kahraman kadınları, cephede silah taşıyan, kurşun sıkan, su getiren, yara saran kadınlar hep bir ağızdan söylediler; “Bu memleket bizim, bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen bu toprak, bu cennet bu cehennem bizim” cümlelerini.”

Peker mesajının sonunda 30 Ağustos Zafer Bayramında kahraman şehit askerlerinin ve şehit  kadınlarının, ruhlarının şad olmasını diledi ve “Vatan sağolsun” dedi.