Tuna; "Önemli olan işin yapılması değil, doğru olarak yapılmış olmasıdır"

Tuna; 'Önemli olan işin yapılması değil, doğru olarak yapılmış olmasıdır'

Yerel seçimlerde birçok parti ortak aday çıkarma yöntemine başvurmak yerine, kendi adaylarını çıkarmayı tercih etti. Trakya genelindeki kalabalık nüfuslu birçok il ve ilçede Belediye Başkan Adayı ve meclis üyesi adaylarını çıkaran DP, seçimlerde halkın vereceği kararın partilerini istenilen seviyeden daha da üst seviyelere çıkaracağını vurguladı.

DP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Yalçın Tuna, başkanlık yarışında ve seçime sayılı günler kala fikirlerini ve hedeflerini bizlerle paylaştı.

1948 Vize doğumlu olan aday, 1971 yılında Istanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 1972 yılından bu yana serbest eczacılık yapıyor. 1976 yılında Adalet Partisi’nde siyasete atılan Tuna, DYP’de 3 dönem Ilçe Başkanlığı, bir dönem Il Genel Meclisi üyeliği ve dört dönem büyük kongre delegeliği yaptı. 1995 yılında milletvekili seçiminde aday olan Tuna, bu dönemde DP’den Kırklareli Belediye Başkan adayı olarak Kırklareli’ye hizmet etmek istiyor.

Bir işin yapılmasının değil, doğru yapılmasının önemli olduğunu önemle vurgulayan Yalçın Tuna, hayattaki en önemli kıstasın dürüstlük ve kanaatkarlık olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:

“Türkiye yıllar geçtikçe hem kültürel, hem sosyal, hem de ekonomik olarak birçok değişime uğradı. Bunlardan bazıları iyi değişim ve gelişim basamaklarıydı, kimileri de yozlaşmaya doğru yol alan yanlış adımlardı. Siyasette yanlış adımlarla hareket etmeye çalışarak göz boyamak, bir süre sonra ülke olarak içinden çıkılamaz bir kaosun içine girmemize neden olur. O nedenle siyasette, yapılamayacak vaatlerin verilmemesi gerekmektedir.”

Tuna, Kırklareli için hedefledikleri programın gerçeklere dayalı ve göz boyama olmayan bir hedef olduğunu vurgulayarak, yerel seçimlerle ilgili şunları söyledi:

“Kırklareli’de üniversite açılmasıyla beraber istekler ve beklentiler de değişmeye ve artmaya başladı. Bazı Belediye Başkan adayı arkadaşlarımız, fakülte sayısının çoğaltılarak, gelen öğrenci sayısının artacağını ve bunun Kıkrlareli’ye parasal olarak büyük getiri sağlayacağını söylüyor. Ancak unutulmaması gereken bir nokta var. Bir öğrencinin aylık harcamasını, toplam öğrenci sayısıyla çarparak, ticari bir hırsa girilmemelidir. Ülkenin ekonomik koşulları belli. Esnafından çiftçisine, işçisinden memuruna kadar herkes tabir-i caizse kıt kanaat geçiniyor. Bir öğrencinin aylık harcayacağı 500 milyonu baz alarak, ilin kalkınmasını bir kalemde çözmüşçesine vaatlerde bulunmak bence anlamsızdır. Biliyormusunuz ki aile o çocuğa 300-500 milyon lirayı ne şartlarda gönderiyor? Ya da gönderebiliyor mu? Kırklareli’nin ekonomik kalkınmasını öğrencilerin sırtından geçinme anlayışına bağlamamak gerekmektedir. Daha reformcu ve daha mantıklı teorilerle ilimizin stratejisini geliştirmek gerekiyor. Sözün özü vaat verirken, yapılabilecek ve herkesin eşit şartta yükleneceği görevlerle hedef belirlenmelidir. Kırklareli’nin ekonomik gelişimi, 500 milyon lirayı bile bulmakta zorlanan bir üniversite öğrencisinin sırtına dayatılamaz.”

Tuna, belediyecilik olarak oluşturdukları programlardan bazılarını şu cümlelerle anlattı:

“Ilk yapacağımız faaliyet, şehirde büyük sorun oluşturan at arabalarına kalıcı bir çözüm bulmaktır. Tabii ki bu yapılırken geçimini oradan sağlayan vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle at arabaları yerine, at arabası sahiplerinin küçük motorlu araçlarla bu hizmetleri yapması sağlanacaktır.

Şehirimizin sahip olduğu fakat pek az insanın bildiği tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerimizin tanıtımı en iyi şekilde yapılacak ve ilimizin turizm potansiyeli ön plana çıkarılacaktır. Vilayet Meydanı, Belediye oteli arkası ve Öğretmenevi karşısına yeraltı otoparkları yapılarak, şehir merkezinde trafik karmaşası çözülecek, kaldırımlar halkımızın rahat yürüyebileceği yerler haline getirilecektir.”

Otogarın şehir dışına taşınmasından ağır vasıtalar için otopark yapılmasına, pilot bölge çalışmasıyla merkezi ısıtma projelerinin uygulanmasından, kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleştirilmesine kadar birçok hedefini bizlere anlatan Tuna, deneyimli ve idealist ekibiyle birlikte Kırklareli’yi yaşanabilir ve gerçek bir il merkezi haline getirmek için belediyeye talip olduklarını ifade etti.