Turgut Dibek Kazakistan'a gitti

Turgut Dibek Kazakistan'a gitti

Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Astana'da yapılacak olan 5. Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı Genel Kuruluna CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı temsilen katılmak üzere Kazakistan'a gitti.

Kazakistan Devlet Başkanı Nur Sultan Nazarbayev'in, partisi Nur Otan'ın 25-26 Eylül 2009 tarihlerinde yapılacağı 5. Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı Genel Kuruluna CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da davet ettiğini belirten Dibek, "Ancak Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın programı uygun olmadığı için kendisi buraya gitmem için beni görevlendirdi. Ben de 23-27 Eylül 2009 tarihleri arasında Kazakistan'da olacağım" diye konuştu.

"Asya yüzyılına doğru" ana başlığı çerçevesinde gerçekleşecek genel kurulda,  bölgedeki enerji ve ekonomi hareketliliği, uzlaşmayı ve yakınlaşmayı (Barışı) desteklemek ve radikalizm (köktencilik) ile savaşma başlıkları da incelenecek.

Genel kurulda ayrıca 3 farklı çalışma grubu da oluşturulacak. Küresel finansal kriz ve politik partilerin rolü, kadınların sosyal yaşam ve politikaya katılımları ve genç siyasi liderlerin rolleri konu başlıkları üzerine katılımcıların görüşleri paylaşılacak.  Turgut Dibek de "Kadınların sosyal yaşama ve politikaya katılımı" çalışma grubunda bir konuşma yaparak, toplantıya katkı sağlayacak.