Turgut Dibek ne demek istiyor?

CHP'li Milletvekili Turgut Dibek'in, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya verdiği soru önergesi okuyanları şok ediyor. Turgut Dibek ne demek istiyor?

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında “evrenin var oluşuyla ilgili” sorulan bir soru için verdiği soru önergesinde Allah-u Teala'nın evreni yarattığının kesin olmadığını mı ima etmek istiyor? Bu sorunun cevabını siz okurlarımıza bırakıyor ve Turgut Dibek’in o soru önergesini aynen yayınlıyoruz;
“03.05.2009 Pazar günü yapılan Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında sosyal bilgiler bölümünde yer alan, evrenin var oluşu ile ilgili 21. soru kamuoyunda tartışmalara neden olmuştur.
 
Soru; “Evrendeki düzen hiçbir şeyin rastlantı sonucu ortaya çıkmadığını göstermektedir. Evrendeki varlıkların kendi kendilerini var etme güçleri yoktur. Bu bilgilerin her ikisini iyi değerlendiren kimse aşağıdakilerden hangisine ulaşır” şeklinde hazırlanmıştır. Sorunun doğru yatını da d seçeneğinde ”Evren bir yaratıcı tarafından planlı bir biçimde yaratılmıştır” olarak verilmiştir.
Buna göre;
1-Demokratik ve laik eğitim sistemimiz içersinde evrenin var oluşuyla ilgili olarak, bilim adamlarınca ortaya atılmış değişik teoriler de ders kitaplarında öğrencilerimize okutulurken, kesinlik ve dayatma içeren böyle bir sorunun hazırlanmasını doğru buluyor musunuz?
2-Evrenin var oluşuyla ilgili başka bir teoriyi dikkate alan öğrencilerin diğer şıkları doğru olarak işaretlemeleri karşısında, bu öğrencilerin mağduriyetleri nasıl önlenecektir?
3-Tartışmalara neden olan bu sorunun değerlendirme dışı tutulmasını düşünüyor musunuz?” (mc)