Turhan Altıntel; "Kırklareli kredi destek paketlerinden yararlanmaktan kaçınıyor"

Turhan Altıntel; 'Kırklareli kredi destek paketlerinden yararlanmaktan kaçınıyor'

Kırklareli Ticaret Borsa binası toplantı salonunda, dün saat 15:00’da, KOSGEB Tekirdağ Işletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü ve Kırklareli Ticaret Borsası işbirliği ile KOSGEB Kredileri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Küçük Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Destekleme Idaresi (KOSGEB) tarafından tüm Esnaf-Sanatkarlara yönelik toplantıda “Yeni Kredi Destek Paketi” hakkında Tekirdağ’dan gelen Kobi Uzmanı Okan Kedek ve Uzman yardımcısı Gökhan Akdağoğlu’lu katılımcılara bilgiler verdi.

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel verilere göre Trakya bölgesinin destek projelerinden yararlanmaktan kaçınan bir yerleşim bölgesi olduğunu belirterek: “Bu krediler hakkında bilgisi olmayan ve bu kredilerden yararlanmayan insanlarımıza KOSGEB'in bu destek kredilerini anlatmamız gerekiyor.” dedi.

KOSGEB Kobi Uzmanı Okan Kedek, yaptığı açıklamada, Kredi faizinin yüzde 75'inin KOSGEB, yüzde 25'inin ise krediyi kullanan KOBI tarafından karşılanacağını belirterek, Kredinin ilk 3 ayının ödemesiz, kalanının aylık eşit taksitler halinde ödemeli, toplam 12 ay vadeli kredinin işletme başına üst limitinin 25 bin lira olacağını, şahıs işletmelerinde işletme sahibinin kadın girişimci olması halinde de, işletme başına kredi üstü limitinin 30 bin lira olacağını söyledi. Bu desteklerden sağlık ve eğitim sektöründe yer alan işletme sahipleri yararlanacağını söyledi.

KOSGEB’e kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağına dair bilgiler ise şöyle sıralandı;

“Öncelikle destek.kosgeb.gov.tr adresindeki “KOSGEB ilk başvuru” kısmından ilk gerekli bilgi girişlerini yapıyor, ardından Ikinci işlem olarak, üretim yerinize veya işletmenize ait birim bilgilerinizi ve daha sonra beyanname bilgilerinizi  doldurduktan sonra beyanname ve gerekli istenen belgeler ile birlikte KOSGEB birimine ulaştırarak kaydınızı yaptırıyorsunuz” dendi.Verilen bu bilgilerin ardından toplantı sona erdi.