Turizm'de Kariyer Günleri'nin 3'üncüsü gerçekleştirildi

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu tarafından bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Turizmde Kariyer Günleri dün gerçekleştirildi.

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Turizmde Kariyer Günleri dün saat 14.30’da Kırklareli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Düzenlenen programa; Kırklareli Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Günaydın, Beykent Üniversitesi Hazır Yemek ve Aşçılık Programı Program Başkanı, Türk Aşçı Milli Takım Üyesi Yemek Programı Sunucusu Öğretim Görevlisi Esat Özata, Beykent Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Programı Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Atilla Hazar, Sait Halim Paşa Yalısı Mutfak Şefi Türk Aşçı Milli Takım Üyesi Oktay Özgün, Hilton Parksa Alacarte Mutfak Şefi Türk Aşçı Milli Takım Üyesi Mehmet Usta ve öğrenciler katıldı.
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Günaydın’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Üniversiteler eğitim, öğretim ve araştırma kurumlarıdır. Bu yönüyle de Üniversiteler hayata ve topluma dönük, hayatın ve toplumun içinden bir parça, onlarla bütünleşen ve gittikçe toplumun içinde yer almayı öne çıkaran kurumlardır. Arkadaşlarımız geleceğe hazırlanırken kendi alanlarında teorik bilgileri elde etmeye gayret ederken, bir bakış açısı kazanmaya çalışırken, bir üniversite pozisyonu anlayışı kaydetmeye çalışırken, diğer taraftan hayatın belli bir alanında görev üstlenmeyi, rol üstlenmektedir. Hayata bir şekilde bağlanarak onun gereklerini yerine getirmek konusunda da bir gayret sarf etmektedirler.
Üniversitelerin gerçekten toplum ile iç içe olması gerektiğini, ekonomik ve sosyal hayatla, kültür ve sanat hayatıyla ne kadar iç içe olması gerektiğinin göstergesidir. Biz Üniversite olarak toplumla iç içe olmak için gayret gösteren her türlü etkinliği ve programı gönülden destekliyoruz. Bunların giderek artması gerektiğini düşünüyor ve artacağına da inanıyoruz.”
Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın konuşmasının ardından , Beykent Üniversitesi Hazır Yemek ve Aşçılık Programı Program Başkanı, Türk Aşçı Milli Takım Üyesi Yemek Programı Sunucusu Öğretim Görevlisi Esat Özata, Beykent Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Programı Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Atilla Hazar, Sait Halim Paşa Yalısı Mutfak Şefi Türk Aşçı Milli Takım Üyesi Oktay Özgün, Hilton Parksa Alacarte Mutfak Şefi Türk Aşçı Milli Takım Üyesi Mehmet Usta deneyimleri ile ilgilhi olarak katılımcılara bilgiler aktardılar. (s)