Türk Kızılayı ile Kipa'dan Ramazan dayanışması

Türk Kızılayı ile Kipa'dan Ramazan dayanışması

Kipa’nın Türk Kızılayı ile birlikte gerçekleştirdiği Ramazan dayanışması bu yıl da tekrarlanıyor.

Müşterilerini, “Kipa - Türk Kızılayı Ramazan Dayanışması“ kampanyasına davet eden Kipa’nın tüm mağazalarından satın alınacak Ramazan Paketleri, Türk Kızılayı tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Toplam 28 hipermarkette uygulanacak olan kampanya, Kipa’nın Kırklareli mağazasında da gerçekleştirilecek. 

Kipa tarafından hazırlanan "Ramazan Paketleri", 15 Ağustos - 19 Eylül 2009 tarihleri arasında Kipa müşterileri tarafından Kızılay'a bağışlanabilecek. “Kipa - Türk Kızılayı Ramazan Dayanışması Kampanyası”nın uygulandığı tüm Kipa mağazalarında bağışları Türk Kızılayı görevlileri teslim alacak.

Kipa müşterilerinin satın aldıkları 5 farklı içerikteki Ramazan Paketleri, sertifika karşılığında mağazalarda kurulan stantlarda toplanacak ve Türk Kızılayı’nın 27 şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bağış yapanlar kampanya sonunda, yaptıkları bağışın nereye ulaştığını www.kizilay.org.tr sitesinden öğrenebilecek.

“Ramazan Dayanışması” kampanyası, Kipa’nın Izmir’deki beş mağazasının yanı sıra Istanbul Kurtköy, Silivri, Ankara, Aydın, Antalya, Alanya, Bursa, Bodrum, Çanakkale, Çorlu, Denizli, Edirne, Burhaniye, Keşan, Kırklareli, Konya, Ayvalık, Marmaris, Mersin, Kuşadası Yalova, Derince ve Uşak’taki hipermarketlerinde uygulanacak.

Uygulama nasıl olacak?

Müşteriler, mağazalarda oluşturulan Ramazan Paketi alanlarından bağışlamak istedikleri kadar paketi alarak kasaya gelecek. Eğer bağış miktarı yüksek ve müşteri bunu Kızılay görevlisi ya da çadıra ulaştırmakta zorlanıyorsa bu durumu kasiyere bildirecek. Mağaza bu durumlarda paketlerin transferi için bir eleman tahsis edecek.

Kızılay yetkilileri kasa çıkışında kurulacak Kızılay standında hazır bulunarak, müşteri ile irtibata geçecek. Bu aşamada kasiyer bağışta bulunmak isteyen müşteriyi Kızılay standına yönlendirecek. Kızılay yetkilileri her mağazada açılış kapanış saatleri arasında iki vardiya görev yapacak. Bağışı teslim alan Kızılay görevlisi, paketin üzerine Kızılay logosunu yapıştıracak ve belge ile müşteriden koliyi/kolileri teslim alacak. Müşteriler koliler konusunda kısıtlanmayacak, diledikleri kolileri bağışlamaları sağlanacak.

Ramazan ayı boyunca tüketicilere Kipa'da 5 farklı Ramazan paketi sunuluyor. Paketlerin özellikleri ve fiyatları şöyle:

9 üründen oluşan "Standart Paket" 9.90 TL

14 üründen oluşan "Özel Paket" 19.90 TL

21 üründen oluşan "Süper Paket" 29.90 TL

20 üründen oluşan "Mega Paket" 44.90 TL

27 üründen oluşan "Premium Paket" 59.90 TL

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada verilen desteğe teşekkür ederek, Kipa ile 2 yıl önce başlattıkları Ramazan dayanışmasının bu yıl da devam etmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Küçükali, tüketicileri ve kurumları kampanyaya daha fazla katkıda bulunmaya davet etti.

Kipa Kurumsal Ilişkiler ve Hukuk Direktörü Yılmaz Attila, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kurum olarak sosyal sorumluluk çalışmalarına önümüzdeki dönem de devam edeceklerini vurgulayarak, Kızılay için 2008’de 115 bin liralık bağış toplandığını anımsattı. Attila, gelecek yıllardaki hedeflerinin ise 1 milyon liraya ulaşmak olduğunu bildirdi.