Türk Milletvekilleri Kırcaali'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu 16 Ocak'ta Edirne'de düzenlenen ''Küresel Ekonomik Kriz ve Türkiye'' paneline konuşmacı olarak katıldılar ve ardından temaslarda bulunmak üzere Bulgaristan'a geçtiler.

Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde bulunan Ömer Lütfü Kültür Derneği'ne 17 Ocak Cumartesi günü bir ziyaret gerçekleştirdi. Milletvekilleri, bu ziyarette MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla MHP Milletvekillerince bağışlanan kitapları armağan ettiler.
1993 yılında kurulan Ömer Lütfü Kültür Derneği’nin Genel Sekreteri Müzekki Ahmet; Türkiye’den gelen kitapların Derneğe, üyelerine dolayısıyla tüm Kırcaali’ye büyük kültürel katkı sunacağını ifade ederek, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye ve bağışta bulunan tüm MHP milletvekillerine bu nazik düşüncelerinden dolayı şükranlarını sundu.
Derneklerinin çok genç olduğunu, ancak bu tip yardım ve bağışlarla gün geçtikçe daha da güçlendiğini belirten Müzekki Ahmet, “Türkiye’den bu bağışları bizlere ulaştırmak için kilometrelerce yol kat eden Edirne, Trabzon ve İzmir Milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Bunca zahmete katlanarak derneğimize katkı sunan ve bunu gayet samimi ve içtenlikle bizlerle paylaşan milletvekillerimizi her etkinliğimizde aramızda görmek bizlere güç verecektir” dedi.
MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu; “Her ne kadar Türkiye’nin milletvekilleriysek de, Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın da her daim yanında olmaya gayret ediyoruz. Onların sorunlarına gerek kişisel, gerekse parti olarak tıpkı Türkiye’de olduğu gibi çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bugün Ömer Lütfü Kültür Derneği’ne getirmiş olduğumuz kitaplar inanıyoruz ki, bir nebze olsun kültürel yönden katkı sunacaktır” açıklamasının ardından söz alan, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla önderlik ettiği, kitap bağışı kampanyasına katılan tüm MHP milletvekillerini temsilen geldiğimiz Kırcaali’de gösterilen misafirperverlik ve ilgi karşısında duygulanmamak mümkün değil. Soydaşlarımızla; gerek kültürel, gerekse sosyal paylaşımın en üst seviyeye çıkartılabilmesi için bugünün bir başlangıç olacağına inanıyorum. Gerçekleştirdiğimiz bu küçük katkının, burada yarattığı bu büyük anlam tüm yorgunluğumuzu almıştır” şeklinde konuştu.