"Türk Milliyetçileri henüz son sözünü söylemedi"

'Türk Milliyetçileri henüz son sözünü söylemedi'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Il Başkanlığı geçtiğimiz Pazar günü, rahmetli Osman Bölükbaşı’nın oğlu MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı’nın da katılım gösterdiği bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Birçok parti mensubunun katıldığı toplantıda Bölükbaşı, hükümet politikalarını eleştirdi ve Türk Milliyetçileri’nin henüz son sözünü söylemediğini kaydetti. Saat 12.00’de Şampiyon Grand Hotel’de düzenlenen toplantıda, isimleri kesinleşen ilçe ve belde Belediye Başkan adayları da tanıtıldı. Toplantıya Bölükbaşı’nın yanı sıra, Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Il Başkanı Reha Oras, Il ve Ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Ilçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kırklareli Belediye Başkan Aday Adayları, diğer kesinleşen Belediye Başkan Adayları ile partililer iştirak ettiler.

Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı toplantıdan önce ilk olarak basın mensuplarına geliş amacı hakkında bir açıklama yaptı. MHP’nin Kırklareli’nde yeni oluşturulan teşkilatını değerlendirmek ve onlara destek olmak amacıyla ilimize geldiğini belirten Bölükbaşı kısa açıklamasının ardından toplantı salonuna geçti. 

MHP Il Başkanı Reha Oras toplantının açılış konuşmasında, Kırklareli’ndeki sorunları masaya yatırdı ve şunları kaydetti; “Bu kara lekeleri silmek için mahalli seçimler bir fırsattır.

Bu fırsatı kullanalım ve Milliyetçi Hareket Partisi saflarında yerlerimizi alalım. Kırklareli MHP olarak her türlü entrikanın üzerinden geldik ve gelmeye de devam edeceğiz. Çok kısa sürede teşkilatlanmamızı yaptık ve partimize yoğun katılımlar oldu. MHP gün geçtikçe büyüyor. Belediye Başkan seçimleri için Aday Adaylarımızın başvurularını kabul ediyoruz. Kırklareli Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için; Av. Cemal Terzi, Nurettin Nişikli ve Ercan Andıç arkadaşımız başvurularını yaptı. Belediye Başkanlığı seçiminin Kırklareli için büyük önemi var. Güzel ve modern hizmetler bekliyor. Biz bu hizmetleri halkımıza yapacağımıza inanıyoruz.”

Oras’ın ardından söz alan Ankara Milletvekili Bölükbaşı ise şunları söyledi;

“Hastalığın tedavisi sandık başında uygulanacak”

“Kırklareli’ne yeniden yapılandırılan Il Teşkilatımızı ziyaret etmek ve onlara hayırlı çalışmalar dilemek üzere geldim. Kırklareli olarak Türk Milliyetçilerinin ve Ülkücü Hareketin 29 Marttaki sandıkta göreceği özel bir hesap vardır. Bu hesap da 29 Marttaki seçimde sandık başında görülecektir.

69 gün sonra seçmenin siyasi iradesinin ortaya konulacağı bir seçim yapılacak. Bugün ekonomik ve siyasi hayatta giderek derinleşen krizlerin, etnik tahriklerin, yolsuzluklar içerisinde mücadele eden bir Türkiye görülmektedir. Son dönemde terör tırmanmış, etnik bölücülük haklı ve meşru bir kimlik talebi olarak kabul edilerek cüret ve cesaret kazandırılmıştır. PKK’nın siyasallaştırılması anlamında çok önemli mesafeler katedilmiştir.

Sayın Başbakanın Türk Milli Kimliği ile bir takıntısı vardır. Kimseye sormadan Türkiyenin 36 değişik etnik kimlikten oluştuğunu söyleyerek Türk Milletine etnik tasnifler yapma hastalığına yakalanmıştır. O hastalığın belli bir tedavisi yoktur. Bunun tek tedavisi sandık başında Türk milleti tarafından uygulanacaktır. Türk Milliyetçisi henüz son sözünü söylememiştir.

“Türkiye ağır şartlar altında mahalli seçimlere gitmektedir”

Bugüne kadar dışarıdan gelen sıcak para ile ekonomi çarkını döndürmeye çalışan AKP Hükümeti uyguladığı yanlış politikalarla Türkiyeyi bu alanda da iflasın eşiğine getirmiştir. Sayın Başbakana bakarsanız bunun sorumlusu Amerika’da başlayan Küresel Krizdir. AKP aleyhine Anayasa Mahkemesinde açılan kapatma davasıdır. Bunların hiçbirisinin doğru olmadığı gibi gelen krizi göremeyen ve teğet geçecektir diyerek küçümseyen Başbakanın bu iddialarının aksine Türk Milleti artık katlanılamaz ekonomik sıkıntılar altında ezilmiştir. Yoksulluk ve işsizlik Türk Milleti için kader haline getirilmiştir.

Bugün Türkiye çok tehlikeli bir cepheleşme ve kamplaşma süreci yaşamaktadır. Etnik temelde ayrışma, inanç temelinde kutuplaşma ve Cumhuriyetin ve devletin temel ilkeleri ekseninde bir kamplaşma acımasızca tahrik edilmektedir.

Türk Milletinin bütün manevi ve milli değerleri toplumsal ve siyasal çatışma aracı haline getirilmiştir. Türkiye’yi geren bu zıtlaşma denkleminin bir ucunda bugüne kadar dini ve manevi duyguları istismar ederek siyaset yapan AKP zihniyeti, öbür ucunda da Laiklik ve Cumhuriyetin temel ilkelerin kendi tekelinde görerek ve bunlar üzerinde siyaset yapmakta olan CHP zihniyeti yatmaktadır. Bir ucunda Erdoğanın bir ucunda Baykalın oturduğu tahtaveran siyaseti Türkiyenin gerçek gündemine dönülmesine imkan vermemektedir. Türkiye ağır şartlar altında mahalli seçimlere gitmektedir. Bu seçimler sadece 5 yıl süre ile sizleri yönetecek mahalli yöneticileri seçeceğiniz bir seçim değil bununda ötesinde Türkiyenin siyasi geleceğinde çok ciddi etkileri olacak bir seçim olacaktır. 29 Mart seçimlerinde Türk Milletinin AKPye bugüne kadar yaptıklarının hesabını sandıkta sorarak çok ağır bir ihtarda bulunması kaçınılmazdır.

Aksi takdirde Türk Milleti çok daha tehlikeli tuzaklarla ve tehlikelerle dolu bir yola sürüklenmiş olacaktır. O bakımdan eğer Türkiyede temiz, dürüst ve namuslu bir yönetim Türk Milleti istiyorsa, yüreği Türkiye Sevgisi ile çarpan Devlet Bahçelinin Başbakanlığını istiyorsa seçimini ona göre yapacaktır. Eğer AKPye ciddi bir ihtarda bulunursanız bu yılın sonbaharına doğru erken seçime gitmeleri kaçınılmaz olacaktır.”

Işte MHP’nin kesinleşen adayları

Bölükbaşı’nın konuşmasının ardından, MHP Il Başkanlığı isimleri kesinleşen ilçe ve belde Belediye Başkan adaylarını da tanıttı. Işte kesinleşen adaylar;

Vize Belediye Başkan Adayı; Mustafa Kırkoyun, Demirköy Belediye Başkan Adayı; Muhlis Yavuz, Kavaklı Beldesi Belediye Başkan Adayı; Mustafa Terekli, Vize-Sergen Belediye Başkan Adayı; Cemal Karakoç, Çakıllı Belediye Başkan Adayı; Mehmet Bayram, Evrensekiz Belediye Başkan Adayı; Halil Abanoz, Pehlivanköy Belediye Başkan Adayı; Remzi Er, Büyük Mandıra Belediye Başkan Adayı; Etem Bayraktar ve Üsküp Belediye Başkan Adayı; Hasan Yükal.