Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nden bilgisayar kampanyası

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nden bilgisayar kampanyası

"Olandan Olmayana Bilenden Bilmeyene" sloganıyla tüm Türkiyede başlatılan kampanya Edirne’de de start aldı. Konu ile ilgili olarak TÜKD Edirne Şube Başkanı Ebru Z. BOYACIOĞLU Türkiye çapında başlatılmış olan bilgisayar kampanyası için bir basın açıklaması yaptı. Israfı önlemek, verimliliği arttırmak niteliğini taşıyan kampanyanın amacı fazla olandan alıp olmayana bilgisayar vererek, toplumumuzu daha bilgili kılabilmektir.

Bu kapsamda yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi.

“TÜKD tüm Türkiye çapında bir bilgisayar kampanyası başlattı. Edirne şubesi olarak bizler de ilimizde bu kampanyayı yürüteceğiz. "Olandan Olmayana Bilenden Bilmeyene" sloganıyla Türkiye genelinde başlatılan kampanyanın amacı; israfı önleyerek verimliliği arttırmak, fazla olandan alıp olmayana bilgisayar vererek, toplumumuzu daha bilgili kılabilmektir.

21. yüzyılda bilgisayar kullanımını bilmemek artık insanları neredeyse alfabe bilmemek konumuna getiriyor. Ülkemizde pek çok işlemin internet üzerinden yapıldığını düşünürsek, bilgisayar kulanımının da ne denli önemli olduğunu anlayabiliriz.

Kampanyamızın Edirne'de duyurulması hususunda sizlerden destek bekliyoruz. Bağışlanan bilgisayarlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Kampanyayı yaz döneminde başlatmamızın nedeni; okulların açılmasına kadar bilgisayarları toplamak ve okullar açılırken burslu çocuklarımıza ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmek.

Bu konuda bizlerden desteklerini esirgemeyecek olanlar tukdedirne@hotmail.com internet adresinden bizlere ulaşabilirler.

Yapılan basın açıklamasında ayrıca şunlara da yer verildi

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği 1949 yılında Istanbul'da kurulmuş; 1955 yılında IFUW (www.ifuw.org) nun üyesi olarak uluslararası çalışmalara da başlamıştır. Yıllardır önemli eğitim faaliyeti içinde bulunan derneğimizde kuruluşumuzun 60. yıldönümü nedeniyle teknolojiye de uyumu amaçlayan bir kampanyayı başlatıyoruz.

Olandan olmayana, Bilenden bilmeyene bilgisayar kampanyası

Kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları, esnaf odaları, sendikalar, yüksek öğretim kurumları ve toplumun her kesiminin-bireysel olarak da - herkesin katkı yapabileceği, kullanılır durumda olan (modelinin eskimesi, yerine daha özellikli bir bilgisayarın temin edilmesi...vb durumlarında) dizüstü bilgisayarların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasıyla; bilişim yoluyla bilgiye erişen kitleleri genişletmeyi, öncelikle burslu öğrencilerimize bilgisayar sağlamayı ve özellikle de bilmeyen kadınlara bilgisayar öğreterek onların toplumsal katılım ve farkındalık gücünü artırmayı hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesidir.

Onaltı ildeki yirmibir şubemizle birlikte "Kampanya"nın ilk önemli adımlarını attığımız bu günlerde medya desteği ve paylaşımına çok gereksinim duyuyoruz.  Bu kampanyayı ne kadar çok duyurabilirsek o kadar çok kurum, kuruluş ve kişiye ulaşacağımıza; kampanyaya destek verenler kadar kampanyadan yararlananların artacağına inanıyoruz. Ilan ve afişlerimiz ile sertifikalarımızda kampanya logosunun yanında sosyal sorumluluk anlayışını aksettiren çok sayıda sponsor ve destek logoları görmeyi umuyoruz. T.C Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'nun onayladığı ve bakanlığın işbirliği ile yürütülecek olan Kampanyaya, Ankara Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, ARAS Kargo, ATO (Ankara Ticaret Odası) ile NURUS firmasının sayın yöneticileri ilk görüşmelerimizden itibaren hemen destek verdiler. Kampanyaya ve bize inandıkları için çok teşekkür ederiz.

Başlangıçta Istanbul ve Ankara'da vereceğimiz adreslere bağışlayanların gönderecekleri ya da teslim edecekleri bilgisayarlar, çalışır durumda oldukları kontrol edildikten sonra ARAS Kargo tarafından ihtiyaç sahiplerinin adreslerine teslim edilecektir.