Türk ve Bulgar Diyabet Cemiyetleri KTSO'da toplandı

Türk ve Bulgar Diyabet Cemiyetleri KTSO'da toplandı

Kırklareli Diyabet Cemiyeti ve Bulgaristan Burgas Diyabet Cemiyeti yönetim kurulu ve üyelerine diyabet hastalığı üzerine seminer verildi. Kırklareli Ticaret ve Sanayı Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde Kırklareli ve Bulgaristan Burgas’dan gelen diyabet hastalarına, diyabet hastalığı ile ilgili bilgiler verildi. 24 Ekim Cumartesi günü saat 10:30’da başlayan seminer yaklaşık 2 saat sürdü.

Kırklareli Diyabet Merkezi Doktoru Hasan Onat ve Bulgar Diyabet Doktoru Dimitriva Raşeva tarafından verilen seminere iki cemiyetten de elliyi aşkın diyabet hastası katıldı. Seminerde Il Mahalli Idareler Müdürü Aleaddin Ikican, Kırklareli Diyabet Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Yılmazoğlu ve Bulgaristan Burgas Diyabet Cemiyeti Başkanı Radka Jekova da hazır olarak bulundu.

Diyabet hastalarını her yönden bilgilendirmeye yönelik olarak düzenlenen seminerde; diyabetle ilgili nelere dikkat edilmeli?Bir hasta şeker komasına girdiğinde nasıl müdahele edilmeli? gibi sorulara ortak katılımla cevap arandı. Konu ile ilgili olarak seminerde yaklaşık yirmi soru görüşülerek diyabet hastaları kapsamlı bir şekilde bilgilendirildi.

“Mavi halka” Dereköy Sınır Kapısı’nda buluşturacak

Seminer esnasında ve sonrasında katılımcılara Kırklareli beyaz ve kaşar peyniri, çay-kahve, açma, ayran ve su ikramı yapıldı. Kırklareli ve Bulgaristan Burgas diyabet cemiyetlerinin ortaklaşa düzenlediği seminerin yine ortaklaşa hayata geçirilmesi planlanan AB Projesi öncesi ön bir etüt ve bilgilendirme toplantısı olduğu belirtildi. Ayrıca yine aynı iki cemiyetin yönetim kurulu ve üyelerinin 14 Kasım Cumartesi Dünya Diyabet Günü sebebiyle Dereköy Sınır Kapısı’nda “Mavi halka” adı altında buluşma düzenlemesi planlandığı dile getirildi. Seminer bitiminden önce Il Mahalli Idareler Müdür Aleaddin Ikican’da daha önce Bulgaristan’da gittiği şehirlerle ilgili anılarını dile getirdi ve bir dörtlük seslendirdi. Ikican’ın sempatik tavırları büyük beğeni topladı.

Ikican’ın okuduğu dört mısralık şiirin ardından seminer son buldu.