Türker'den " 50 ülke 50 çocuk" sergisi

Hollanda Rotterdam yakınlarında Spijkenisse kasabasında  yapılan  50 ülkeden 50 çocuk fotoğrafı ile  Buğra  Türker'in Türkiye'de  okullarda çektiği resimler sergilendi.

Fotoğraf sanatçısı Bülent Türker’in oğlu  Buğra Türker,    babası ile birlikte gezdiği 50 ülkeden çektiği ve birbirinden ilginç çocuk resimleri
8 ülkeden gelen  guruplar tarafından  ilgi ile izlendi. 20 den fazla fotoğrafın satıldığı ve  Ukrayna, Rusya, Japonya, Kore, İngiltere, Almanya, Hırvatistan ve Amerika da gelen Lise öğrencileri ile Amerikan Lisesi öğrencilerin in ziyaret ettiği ve birçok Türk ile Hollandalı ziyaretçilerinde katıldığı sergide  Buğra Türker ile babası Bülent Türker’in  birbirinden ilginç çocuk resimleri sergilendi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Buğra Türker; “Gezdiğimiz ülkelerde  hem güzel yerleri çekerken  çocuk resimleri çekmemi hep babam isterdi. Önümüzdeki günlerde ‘Dünya Çocukları’ diye bir kitap çıkararak çocuklarla ilgili güzel sözleri ve anıları kitaba koyup böyle bir eser meydana getirmek istiyorum” dedi.
Çocuklara güzel bir gelecek bırakmamız gerektiğini belirten  Buğra Türker, “dünyanın birçok ülkesinde çocukluğunu yaşayamayan milyonlarca çocuk var bizler buralarda her şeye sahipken onlarında sesini  duyurmak istiyorum” dedi.
Buğra Türker’in  sergisinde önce ünlü sanatçı İngiliz  Vincent Boot’un keman resitali ayakta alkışlandı.  Programı sunan ünlü tarihçi  Yynda Boot da  “Buğra Amerikan Lisesi’nin en popüler öğrencisi idi o hep babası gibi hayır işlerine devam ettikçe onu her zaman destekleyeceğiz” dedi. Geçtiğimiz ay Derince de bir okulun kamera sistemini  döşeten Buğra Türker “Bu sergi geliri ile  yine bir okula yardım edeceğim” dedi.
Baba Bülent Türker ise “dünyada sevmekten sonra en güzel duygu insanlara yardım etmektir. Her zaman aciz durumda olan insanları düşünür ve her şeyi paylaşmanın gururunu yaşıyorum” dedi. (mc)