"Türkiye 2050 yılında ilk 10 ülke arasında yerini alacaktır"

* Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Erdinç, Kırklareli AK Parti İl Teşkilatı'nı yaptığı ziyaretinde gündemde yer alan konularla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Üniversitesi’nin Akademik Yılı açılışı için Kırklareli’ne gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Erdinç, AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı’na yaptığı ziyaretlerinde Türkiye gündeminde yer alan konularla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Erdinç, Türkiye’nin 2050 yılında iktisadi anlamda dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi içerisinde yer alacağını belirterek gündemde bulunan Demokratik Açılımla ilgili olarak şunları kaydetti:
“Bütün insanlarımızın, temel hak ve özgürlüklerini rahatça yaşadığı, demokrasinin geliştiği bir ülke olmak istiyoruz. Ekonomik alanda bakıldığı zaman, dünya ile rekabet edebilir bir ekonomik yapıya kavuşmuş, en büyük 10 ekonomiye sahip olmak gibi bir hayalimiz var. Gayri Safi Milli Hâsılamızla tek başına düşen milli gelirimiz ile istiyoruz ki gelişmiş ilk 10 ülke içerisinde yer alalım ve onlarla dişe diş rekabet edelim. Bizde de bu potansiyel var.
* “Türkiye 2050 yılında ilk 10 ülke arasında yer alacak”
Yeni tahminlere göre 2050 yılında iktisadi olarak Amerika’dan daha iyi bir güce sahip olacağız. Bizim bu tablomuzda sosyo-kültürel anlamda bakıldığında herkesin ve herkesimin kardeşçe yaşaması fikri bulunmaktadır. Hangi etnik yapıdan olursa olsun, hangi dinden hangi mezhepten olursa olsun, hangi partiden hangi siyasi görüşten olursa olsun herkesin kardeşçe, barış içerisinde yaşadığı adalet ve huzurun oluşturulduğu bir toplum oluşturmayı istiyoruz.
Hukuki açıdan baktığımızda da, yine hukukun üstün olduğu, herkese hukukun eşit bir şekilde uygulandığı, yargıçların insanlarımıza adil davrandığı ve siyaseten karar vermedikleri bir toplum olmak istiyoruz. Tabi böyle bir toplum tasviri, böyle bir toplum tablosu yapmak kolayı, ama hadi bakalım bunun neresi eksik dediğinizde bunu pek çok insan eleştirebilir. Yapacağınız Demokratik Açılımları, ortaya koyduğunuz iktisadi gelişme ile ilgili proje ve düşünceleri, ortaya getirdiğiniz teşvik sistemlerini, siyasi olarak attığınız adımları birileri hep eleştirebilirler.
* “Bir takım çetelerle uğraşıyoruz”
Ama bizim en büyük şanssızlığımız hadi bakalım bundan daha iyisini söyleyin ve yapın dediğimizde ortada kimsenin olmayışı ve daha iyi yapacak ve daha iyisi konusunda fikir üretecek bir çevremizin olmayışıdır. Bu açıdan bakıldığında biz hakikatten bir tarafı ile bu ülkede sanki herkesten çok bu ülkeyi düşünüyor, herkesten çok seviyormuş gibi yapan bir takım çetelerle uğraşmak zorunda kalıyoruz.
* “Hiçbir katkısı olmayan muhalefetle mücadele ediyoruz”
İşte ülkemizi bölmek isteyen, bizleri bütünlük içerisinde görmekten endişe edenlerin, teröristlerin hücumlarına, ataklarına karşı muhatap oluyoruz ve onlarla mücadele ediyoruz. İşte hiçbir katkısı olmayan muhalefetle bir takım mücadele ediyoruz. Tabi böyle bir mücadele sürecinde benim gördüğüm ve en büyük destek aldığımız yer sizlersiniz. Çok geniş olarak bu ülkenin vatandaşlarıdır. Geniş bir daire olarak düşünüldüğünde onun çekirdeğinde AK parti Teşkilatları var. Biz sizlerden destek ve güç alıyoruz. Biz bu süreçte bir takım zorlukları aşmaya başladık. Birileri demokrasinin gelişiyor olmasından, insan hak ve özgürlüklerinin artıyor olmasından, yaşam kalitemizin yükseliyor almasından tedirginlik duyuyorlar. Çünkü onların iktidarları belki bir daha söz konusu olmayacak.”