"Türkiye'de siyaseti makulünden çıkaran 28 Şubat hadisesidir"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, 29 Mart'ta demokrasinin kazanacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Edirne de Selimiye meydanın da esnaf ziyaretlerinden sonra basın açıklaması yapan DP Lideri Süleyman Soylu ’’Biz 1960’ların olmadığı 1971’lerin olmadığı 28 Şubatların olmadığı 1980 darbelerinin olmadığı 27 Nisan e-bildirilerinin olmadığı Türkiye’de herkesin kendi sınırlarında kaldığı demokrasiyi sonuna kadar kavramış sivil Ergenekonsuz, 28 Şubatsız post modern darbesiz Türkiye’de bir ihtilali olgunlaşsın diye bekledik diyen Türkiye’yi bir dönem yöneten aklı evelerle Türkiye’nin buluşmadığı özgür bir ülke arıyoruz” dedi.
“Paranoyalardan kurtulmuş bir Türkiye arıyoruz” diyen Soylu şunları söyledi;
“28 Şubat Türkiye’nin belasıdır. 28 Şubat’ı Türkiye’ye ile buluşturanlarda Türkiye’nin belalılarıdır. Bugün Türkiye’de işsizlik varsa sebep 28 Şubat’tır. Eğer bugün Türkiye’de AKP tek başına iktidarsa onu tek başına iktidar konumuna taşıyan Türkiye’de siyaseti normal rayından çıkaran Türkiye’de siyaseti makulünden çıkaran 28 Şubat hadisesidir.
 Türkiye’de siyaseti tavsiye etmeye çalışan hadisedir. Bundan bir ay önce söyledim sadece Ergenekon’un üzerine gitmeyin dedim. Elbette Türkiye’yi devlet dışında herhangi bir şey yönlendirmeye çalışırsa demokrasi dışında sonuna kadar başı ezilmelidir. Ancak hukuk dışı, bakın biz hepimiz normal insanlarız. Hukukun dışında bizim sığınabileceğimiz hiçbir liman yoktur. Biz hukukun üstünlüğünü ararız.
Ancak şunu net bir şekilde ortaya koyayım, bu bir cadı avına da döndürülmemelidir. Bunu bir muhalefeti ezme, muhalefetin etkinliğini ortadan kaldırabilmek için bir sindirme politikasına döndürülmemelidir. Hükümet tarafından, Türkiye’yi yönetenler tarafından döndürülmemelidir. 
Bizim tavrımız nettir. 1960 Türkiye’de bütün kötülüklerin anasıdır. Türkiye 1960 ile hesaplaşamazsa 12 Mart 1971 muhtırası ile hesaplaşamazsa, Türkiye, ülkeyi 12 Eylül 1980’ne taşıyan şartları olgunlaştırmak için bekleyen insanlarla hesaplaşamazsa, Türkiye’ye demokrasi niçin lazımdır biliyor musun? Sadece insanların bireysel hak ve özgürlükleri için lazım değildir. Demokrasi insanların zihninin gelişmesi, gelişimciliğin artması, tartışma imkanı ve olanaklarının artması, yeni bir şeyler yaratması için vardır. Demokrasi süs bitkisi değildir. Demokrasi vitrinde duracak bir şey değildir’’. (mc)