"Türkiye Doğu'yu terk etti"

'Türkiye Doğu'yu terk etti'

İşçi Partisi Kırklareli Il Başkanı Halil Göçen, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyaretini değerlendirdi ve buna bağlı olarak ülkemizin Doğu politikasını eleştirdi. Göçen açıklamasında şunları kaydetti; “Obama geldi. Gazete ve televizyonlarda Amerikan yağcılığından geçilmiyor.

Iğrenerek izliyorum ve okuyorum. Bu patırtı ve gürültü arasında önemli bir husus belirginleşiyor. F-Tipi gazeteler, Amerikan yandaşlığını AB yandaşlığına tercih ederek, değerlendirmeler yapıyorlar.

Daha açık söylersek; Holding medyası Avrupa diyor. F-Tipi medya ise doğrudan Amerika diyor.

Şimdi burada uzun uzun yazmama gerek yok. Medya demek, iktidar demektir. Yazdıkları, iktidarın istekleridir. Yani, güç odaklarından F-Tipi Amerikan mandasını istiyor. Holdingler ise Avrupa mandasını istiyor. Hiçbirinin bağımsızlık düşüncesi yok. Tıpkı, Kurtuluş Savaşından önce olduğu gibi. O zaman da Ikdam ve Alemdar gazeteleri mandacılığı böyle savunmuşlardı. Obama'nın gelişi, bir büyük anlamı daha belirginleştiriyor. O da şark meselesidir. Bildiğiniz gibi, Azerbaycan'a karşı kalleşçe bir politika izleniyor. Aslında Azerbaycan'ı satma işi, Doğu'yu ve bölge ülkelerini satma girişimidir. Amerika'nın talimatlarının uygulanması, Türk Cumhuriyetlerini unutmak, Iran ile kafa kafaya gelmek, Suriye ile limoni olmak demektir. Doğu'yu terk ettik derken, sadece sınırlarımız dışındaki doğuyu değil, kendi ülkemiz içindeki doğuyu da terk ediyoruz.

Nasıl mı? Amerikan askerleri nakil bahanesi ile gene güneydoğuda konuşlanması gündemde. Güneydoğuda konuşlanacak askerler burada ikmal ve eğitimlerini yaptıktan sonra, Afganistan ve Pakistan'a gidecekmiş. Yaşar Yakış, 5 Nisanda, CNN televizyonunda bunu açıkça dile getirdi. Güneydoğuda üslenecek 50-60 bin ABD askeri kuvveti, orada Türk Ordusuna karşı denge, Ayrılıkçı Kürtlere güvence olacaktır.

ABD'nin bizden, on başlık altında toplanan talepleri varmış. Bizim ABD'den mandacılık dışında bir talebimizin olmadığı anlaşılıyor. Ben zaten Doğu'yu terk ettiğimizi Avrasyacı Doğu'yu tutukladıkları gün anlamıştım. Bu yazımı emperyalizmin rengini beyaz sananlara atfediyorum.”