Türkiye genelinde ilk 7'de 3 takım bizden

Türkiye genelinde ilk 7'de 3 takım bizden

Türkiye Masa Tenisi Federasyon Başkanlığı’nca 2009 faaliyet programında yer alan ve Bursa’da 26- 27 aralık 2009 tarihlerinde yapılan A Grubu Iller Gençler Masa Tenisi Şampiyonası’na 4 bayan 3 erkek takımı ile katılan Kırklareli kafilesi özellikle bayanlarda istediğini fazlasıyla aldı. Bu turnuvada Ilimizi Bayanlarda Gençlikspor A,-B, Özel Esen Tıp ve Tikveşli  Spor, Erkeklerde ise Gençlikspor, Belediyespor ve Lüleburgaz Masa Tenisi Ihtisas Kulübü temsil etti.

Gençler müsabakalarında ilimizi temsil eden 7 takımdan 6‘sı ilk 16’ya girerek beklenenin üzerinde bir performans sergilediler. 25 erkek 18 bayan takımının katıldığı ve erkeklerde ilk 9, bayanlarda ilk 7’ye giren takımların Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecekleri bu şampiyonada Kırklareli’nin bayan takımları Gençlikspor –A-, Gençlikspor –B- ve Lüleburgaz Özel Esen Tıp , ilk 7’ye girerek Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde etmenin yanında 3 takımla birlikte bu hakkı elde etmeleri Kırklareli ili için çok büyük bir gurur olmanın yanında masa tenisi camiasında oldukça takdir edildi.

Polat; “Kırklareli halkını tamamını Masa Tenisi Turnuvalarımızda  sporcularımıza ve takımlarımıza destek olmaya çağırıyoruz”

Masa Tenisi Il Temsilcisi ve Antrenörümüz Soner Polat turnuvayla ilgili şu açıklamayı yaptı; ”Ilk 7 ve 9’a giren takımlarımızdan Gençlikspor A takımı ikinci, Özel Esen Tıp Spor Dördüncü ve Gençlikspor B takımı yedinci olarak ilimizin haklı gururu olmuşlardır. 3 takımla ilk 7’ye girme başarısı Kırklareli ili için çok önemli bir başarıdır. Bu da masa tenisinin ilimizde hangi noktaya geldiğinin çok bariz bir göstergesidir. Ilimize bu başarıyı getiren kızlarımız 2. olan Gençlikspor A takımından Elif Büşra Polat, Damla Üzel, Merve Kanbir, Seda Binici, 7. olan Gençlikspor B takımından Bilge Yılmaz, Aysu Aygün, Büşra Kocadağ, 4. olan Özel Esen Tıp Spor takımından Ayça Özgün, Selcan Seven, Burcu Suat’ı ilimizi en iyi şekilde temsil ettikleri için ve bu başarıda pay sahibi oldukları için il temsilciliği olarak tebrik ediyor, başarılarının Türkiye Şampiyonası’nda artarak sürmesini diliyoruz.

Bu takımlarda oynayan Damla Üzel, Merve Kanbir, Seda Binici ve Aysu Aygün Minik kategorisinde olmalarına rağmen Gençler gibi güçlü bir grupta başarı ile mücadele ederek kendilerini masa tenisi camiasına kanıtlamışlardır.” Turnuvaya katılan erkek takımlarımız çok güçlü rakipler arasında ilk 16’ya girebilme başarısını göstermiş ama ilk 8’e girememişlerdir ki ilk 8’de geçen yılın Türkiye 3.’sü, Türkiye 5.’si de girememiştir. Özellikle Kırklareli Belediyespor takımı göstermiş olduğu üstün performansa rağmen gruptan 2. olarak çıkmış ancak ilk 8’e kalma maçında turnuvada 3. olan TOFAŞ takımına yenilerek turnuvayı 13. olarak bitirmiştir. Belediyespor A takımının 1. oyuncusu Bedensel Engelliler Milli Takım oyuncusu Yağız Engin, 2. oyuncu Eray Kahraman  ve minik olmasına rağmen gençlerde mücadele eden Özgün Özdem oyunları ile izleyenleri etkilemişlerdir. Gençlikspor Erkek takımı ise Tamamı Minik sporculardan oluşmasına rağmen ilk 16’ya kalarak çok büyük bir başarı sağlamışlardır. Minik sporcularımızdan Mert Üzel, Tuğberk Madenci, Yakup Kekin’i özellikle kutluyorum.”

Il Temsilcimiz Polat açıklamasına şöyle devam etti; ”Masa Tenisi artık ilimizin tanıtımında roket rolü üstlenerek ilimizin adını Türkiye’nin her yerinde duyurup başarıyla temsil etmektedir, buna paralel olarak Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyetlerini alarak ilimizi hem tanıtmakta hem de maddi anlamda esnafımıza bir getiri sağlamaktadırlar. Sporumuza pin pon diyip geçmeyen , masa tenisine  kahve oyunuymuş gibi bakmayan , bizi ve başarılarımızı ciddiye alarak destek veren ve bu noktalara gelmemizde önemli payı bulunan Sayın Valimiz Cengiz Aydoğdu’ya, Belediye Başkanımız Sayın Cavit Çağlayan’a, Il Müdür Vekilimiz Sayın Süleyman Çetin’e Spor Şube Müdürümüz Sayın Dinçer Koşucu’ya Şube Müdürümüz Sayın Metin Delmecioğlu’na ve tüm G.S.I.M. çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyor, Kırklareli halkını tamamını Masa Tenisi Turnuvalarımızda  sporcularımıza ve takımlarımıza destek olmaya çağırıyoruz.” diye konuştu. Biz de Önadım Medya Grubu olarak ülke genelinde Masa Tenisi Branşı’nda ilimizi en iyi şekilde temsil eden Antrenörümüz Soner Polat ve oyuncularını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.