Türkiye'nin en küçük motokroscusu

Türkiye'nin en küçük motokros yarışmacısının 5 yaşındaki Tayga Yurtsever olduğu bildirildi.

     Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde yapılan Marmara Motokros Şampiyonası'na kendisinden 3 yaş büyük ağabeyi Kayra Yurtsever ile birlikte katılan Tayga Yurtsever, 50 cc motor sınıfında üçüncülük elde etti.
     Oğlunun başarısı ile gurur duyduğunu ifade eden Nusret Yurtsever, Türkiye'de en küçük motokros yarışmacısının oğlu Tayga Yurtsever olduğunu söyledi.
     Yurtsever, şunları kaydetti:
     ''Motokros çok zevkli bir spor. Zorlu bir parkursa atlamak çok zevkli ve heyecanlı hale geliyor. İki oğlumun motor tutkusu sayesinde motokros yarışlarını takip ediyoruz. Bu şampiyonada iki oğlum da yarıştı. 5 yaşındaki küçük oğlum Tayga inanılmaz bir çocuk. Kendisi özel bir kreşe gidiyor. Çok başarılı, sosyal ve azimli bir çocuk. 5 yaşında motokros yarışçısı oldu. Ondan küçüğü de yok, bu yarışmada 50 cc motor sınıfında üçüncü olarak dereceye girdi. Büyük oğlum Kayra da (8) 65 cc de birinci oldu. Onların bu başarılarını görmek bizleri mutlu ediyor.''
     Bu arada, Tayga Yurtsever de motora binmekten korkmadığını, zevk aldığını, kreşte ise büyük oyuncaklarla oynadığını belirtti.
     İleride iyi bir motokros yarışçısı olmak istediğini ifade eden Tayga, Hayrabolu'da 15-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak Türkiye Motokros Şampiyonası'na da katılacağını söyledi.