Türkiye Partisi Kırklareli İl Başkanı Aziz Tuzcu

'Kırklareli'ni patlatacağız' * Kırklareli'de kısa bir süre içerisinde çok iyi teşkilatlandıklarını belirten Türkiye Partisi Kırklareli İl Başkanı Aziz Tuzcu; 'Kırklareli'ni patlatacağız' dedi.



HABER MERKEZİ
25 Mayıs 2009 tarihinde Abdullatif Şener Genel Başkanlığında kuruşlan Türkiye Partisi, ülke genelinde teşkilatlanmaya devam ediyor. Kırklareli merkez ilçe Polat Kıraathanesi’nde 14 Dcak 2010 Perşembe günü saat 20.00’de tanışma toplantısı düzenleyen Türkiye Partisi’nin toplantısına Türkiye Partisi Kurucu Üyesi ve MKYK Üyesi Av. Murat Akdeniz, Türkiye Partisi  Kurucu Üyesi ve MKYK Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye Partisi Kurucu Üyesi ve MKYK Üyesi Ali Rıza Buyan, Türkiye Partisi Kırklareli İl Başkanlığı’na atanan Aziz Tuzcu ve parti gönüllüleri katıldı.
* “Kırklareli’ni patlatacağız”
Yaklaşık 40 kişinin katıldığı toplantıda konuşma yapan Türkiye Partisi Kırklareli İl Başkanı Aziz Tuzcu Kırklareli’de 4 gün gibi kısa bir sürede iyi bir sayıya ulaştıklarını belirterek “Kırklareli’ni patlatacağız” dedi.
Tuzcu; “Ankara’dan MKYK Üyelerimiz hem sizi tanımak, hem Kırklareli’de ne durumda olduğumuzu görmek için geldiler. Biz Kırklareli’de bu kadar kişiyi 4 günde topladık. Biz buraya 2 kez geldik, fakat biz burada temelleri o kadar sağlam, atmışız, o kadar güzel dostluklar kurmuşuz ki hiç yorulmadım. Beni yormadığınız için de teşekkür ederim. Ortada bir il binası yok, telefon yok hiçbir şey yok ve içinizdeki çoğu insan Aziz Başkan’ı da tanımıyor. Ama bu nasıl bir gönül işidir, bu nasıl bir sevdadır bilmiyorum. 4 günde burada bu kadar kişi toplanabildiysek biz Kırklareli’ni patlattık demektir.
Şimdi benim mantığım şöyle diyor; sadece isme, isim referansına bu özveriyi vermişlerse, çalışmalarımız ortaya çıkınca yüzlerce binlerce katılım gelecek. Partimize gelen kişileri hangi ırktan, hangi mezhepten, hangi dinden olduğu bizi ilgilendirmiyor. Önemli olan insan faktörüdür.
Burada on beş gün içerisinde 20 kişilik bir kadroyla il kurulacaktır. Daha sonra kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla tüm faaliyetler başlayacak.
Lüleburgaz ve Babaeski’den İlçe Başkanlığı adayları var. Şuan için Kofçaz teşkilatı hazır vaziyette. Ayrıca Kofçaz Belediye Başkanı’nın da bir parti değişikliği söz konusu. Kendisi benim irtibat kurmamı bekliyormuş. Arkadaşlar onunla ilgili randevu alacaklar” dedi.
* “İlk seçimde iktidarız”
Türkiye Partisi’ne Genel Başkan Abdullatif Şener’in dürüstlüğü ve sempatisi nedeniyle ilginin bir çığ gibi büyüdüğünü belirten Türkiye Partisi Kurucu Üyesi ve MKYK Üyesi Av. Murat Akdeniz ilk seçimde iktidarda olacaklarını belirtti. Akdeniz;
“ Henüz teşkilatımızın olmadığı birkaç ilden birisi olan Kırklareli’de İl Başkanlığı’nı kurmak amacıyla burada toplandınız. Aziz Bey’e, partimize ve dolayısıyla genel başkanımıza destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.
Bildiğiniz gibi 25 Mayıs 2009 günü Türkiye Partisi Doç. Dr. Abdullatif Şener’in Genel Başkanlığı’nda kuruldu. Yaklaşık 7 ay gibi bir süredir çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu süre içerisinde 81 ilin 76 ilinde bugün itibari ile organizasyonunu tamamladık. Marmara Bölgesinde kurulmamış bir tane ilimiz Kırklareli vardı, inşallah bu vesileyle Kırklareli’ni de kurmuş olacağız. Sizlerin gözlerindeki heyecan, gözlerinizdeki umut desteklerinizi çok iyi bir şekilde gösteriyor.
Çok çabuk teşkilatlandık. Bunda genel başkanımızın kimliğinin kişiliğinin çok önemi var. Bildiğiniz gibi 16 yıldır siyasetin içerisinde olan genel başkanımız, siyasete girdiği ilk günden bu güne kadar eğer mensubu olduğu parti iktidarsa Bakan olmuş, Başbakan Yardımcısı olmuş yani her dönem en etkin görevlerden birisinde yer almış. Hatta öyle görevlerde yer almış ki attığı imzalara milyar Dolarlık ihaleleri vermiş, atmadığı imzalarla da bir o kadar da yolsuzlukları engellemiş. 16 yıllık siyasi hayatı boyunca hesabını veremediği tek davranışı olmamıştır. Bugün itibari ile dokunulmazlığı olmamasına rağmen hakkında meclise sevk edilmiş tek bir dokunulmazlık dosyası dahi bulunmamaktadır. Böyle bir tutuma, böyle bir karaktere ne kadar ihtiyacımız olduğunu son dönemde daha iyi anlıyoruz. Hele iktidarın bu kadar büyük yolsuzluklara bulaştığı ve memlekette özelleştirme adı altında birçok kuruluşunun yabancılaştırıldığı ve yabancılara devredildiği bir dönemde dürüst bir lidere, dürüst bir siyasetçiye sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte böyle bir dürüstlüğün etrafında toplandık. Hepimiz onurlu ve gururlu bir görev yürütüyoruz.
Türkiye bugün olan yanlışlıkların, yapılanların karşısına koymak için bir irade arıyor. Bu iradeyi Türkiye Partisi ile koyacağız. Biz Türkiye Partisi olarak genel başkanımız önderliğinde Türkiye’nin kaderine damgamızı vuracağız, bundan hiç şüpheniz olmasın.
Kırklareli bizim için önemli. Kırklareli Trakya’nın göbeğinde olan aktif illerden biri. Burada teşkilatımızın olmaması olmazdı.
Kırklareli tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan bir il. 1980 yılında Türkiye’nin nüfusu 48 milyonken, küçükbaş hayvan sayısı da 48 milyondu. 2010 yılında Türkiye’nin nüfusu 72 milyon, Türkiye’nin et için yetiştirdiği küçükbaş hayvan sayısı 24 milyon. Bu şu anlama geliyor; et ihtiyacımızın büyük bir çoğunluğunu yurt dışından karşılıyoruz.
Tarımda da olay aynı. Türkiye tarımda dünyada kendi kendine yetebilen 15 ülkeden biriyken bugün tarımın bütün ürünlerini yurt dışından alan bir ülke haline geldik. Ülkemizin tarım, hayvancılık, sanayi ve benzeri sorunlarına çözüm bulacak yegane parti Türkiye Partisi’dir.
7 aylık çalışmalarımız sonrası Türkiye Partisi artık her zaman yapılacak bir seçime girme hakkına sahiptir. Hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye Partisi önümüzdeki ilk seçimde Türkiye’de iktidar olacak. Çünkü Türkiye Partisi’nin başında Türkiye’nin bütün dertlerini bilen bir lideri var. Partimizin kadroları da bu şekilde” şeklinde konuştu.
Daha sonra Yasemin Öney Cankurtaran ve Ali Rıza Buyan’da kısa konuşmalar yaparak teşkilatlarına ve Genel Başkan Abdullatif Şener’e duydukları güvenden bahsederek Türkiye Partisi ile Türkiye’yi güzel günlerin beklediğini belirttiler. (yy)