Türkiye Partisi'nin Kırklareli yapılanması başladı

Türkiye Partisi'nin Kırklareli yapılanması başladı

2009 Temmuz’unda Türkiye eski Başbakan Yardımcıları’ndan Abdüllatif Şener tarafından kurulan Türkiye Partisi Kırklareli’nde ilk yapılanma toplantısını gerçekleştirdi. Kırklareli Merkez Ilçe 100 Yıl. Caddesi üzerindeki Polat Kıraathanesi’nde 14 Ocak Perşembe akşamı gerçekleştirilen yapılanma toplantısına, Türkiye Partisi Kurucu Üyesi Murat Akdeniz, Kurucu üye ve MKYK üyeleri Yasemin Öney Cankurtaran, Ali Rıza Buyan, Kırklareli Il Başkanı Aziz Tuzcu, Il Başkan Yardımcısı Mesut Duva ve çok sayıda partili katıldı.

Saat 20:00’da gerçekeştirilen yapılan toplantısına Istanbul’dan katılan Türkiye Partisi Kurucu üyeleri ve MKYK üyeleri, ilk olarak kısa bir tanışma faslının ardından Türkiye Partisi’nin misyonunu ve vizyonunu dile getirdiler.

Yakın bir zamanda Istanbul Avcılar’dan Kırklareli’ne taşınacağını dile getiren Türkiye Partisi Il Başkanı Aziz Tuzcu; “Biz bu Kırklareli’ni dört günde yaptık. Biz buraya iki defa geldik. Fakat buradaki temeli o kadar sağlam atmışız ki, o kadar güzel beraberlikler kurmuşuz ki hiç yorulmadım. Bir kere de beni yormadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Ortada bir il binası, yok, kurulmuş bir il örgütü yok, telefon yok, kısacası hiç birşey yok. Bu nasıl sevdadır bilmiyorum ama burada bu kadar kişiyi toplamışsak biz Kırklareli’ni patlattık demektir. Çalışmalarımızı gördükçe yüzlerce binlerce katılım olacağını düşünüyorum. Partimize zaten teveccüh sonsuzdur. Gelen kişilerin hangi mezhepten, hangi dinden, hangi ırktan geldiği bizleri ilgilendirmiyor. Önemli olan sadece insan faktörüdür. Büyük ihtimalle 10- 15 gün içerisinde Kırklareli Il yapılanması kurulacaktır. Ondan sonra burada kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla tüm faaliyetler başlayacaktır. Zaten arkadaşlarımız bugün sayın muhtarlarla da görüşme yapmışlar. Şu anda 80’e yakın üye olma ile ilgili bir talep var. 15- 20 kişilik arkadaşlarımızla ilk olarak Il Başkanlığı’nı kuracağız. Şu anda bir tek Kofçaz Ilçe yapılanması kurulmuş durumda. Bir de Kofçaz Belediye Başkanıyla irtibata geçilmiş, sanıyorum bir parti değişikliği söz konusuymuş. Şu an beni diyalog kuralım diye bekliyormuş. 10 gün içerisinde yapılmış olan çalışmalar bunlardır” dedi.

Türkiye Partisi olarak öncelikle işçinin ve haklının yanında olacaklarını dile getiren Türkiye Partisi Kurucu Üyesi Murat Akdeniz; ”Bizler çok mutlu ettiniz. Henüz teşkilatlanmamızın tamamlanmadığı bir il olan Kırklareli’nde yapılan bir çalışma kapsamında burada toplandık. 25 Mayıs 2009 günü Türkiye Partisi Sayın Doçent Doktor Abdüllatif Şener tarafından kuruldu. Yaklaşık 7 aydır çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu süre içerisinde 76 ilin bugün itibarı ile organizasyonunu tamamladık. 76 ilin, il ilçe teşkilatları kurulmuş duruma. Trakya Bölgesi’nde kurulmamış tek ilimiz Kırklareli vardı. Inşallah bu vesile ile Kırklareli’ni de kurmuş olacağız.

Bütün illerimiz önemli. Ama Kırklareli, Trakya’nın ortasında, Trakya’nın önemli illerinden birisi. Teşkilatlanmanın olmaması, bizim için kabul edilecek gibi değil. Kırklareli çoğunlukla tarım ve hayvancılıkla ekonomik geçimini sürdüren bir il. Sanayi gelişimi pek fazla yaşanmamış. Türkiye Partisi artık seçime girme yeteneğine sahiptir. Milletin huzuruna çıkacak ve sandıklara Türkiye’nin problemlerine çözüm getirebilmek için milletimizden oy isteyecektir. Hiçbir şüpheniz olmasın. Sadece Kırklareli’nde değil, Türkiye’nin her yerinde Türkiye Partisi önümüzdeki ilk seçimde iktidar olacaktır. Iktidar olacak olan Türkiye Partisi’nin başında Türkiye’nin dertlerini çok iyi bilen ve bunların çözümlerinde olan başta bir lideri var. Türkiye Partisi’nde kadrolar da bu şekilde” dedi.

Akdeniz’in konuşmasının ardından Parti MKYK Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran; ”Hiç kimseye hibe edilmemiş bir parti var. Türkiye yabancıların projesi olmaktan çıkacak. Ben bugün buradaysam, bunun için siyaset yapıyorum.

Inşallah geleceği çok emin ellere teslim edeceğiz. Sayın genel başkanımızın önderliğinde siz ve bizler bu ülkenin geleceğini değiştireceğiz. Kırklareli’ni sizlere il başkanımızın eline teslim edeceğiz ve Türkiye Partisi ile Türkiye’yi geleceklere taşıyacağız”diye konuştu. Yine Parti MKYK Üyesi Ali Rıza Buyan; ”Bir nevi tüketen bir toplum haline geldik. Bir ülke eğer tüketen bir toplum haline gelmişse ve kendi ülkesinde herhangi bir tüketim yapmıyorsa, istihdamı arttırmıyorsa, o ülke batmaya zorunludur” dedi.

Sırasıyla yapılan konuşmaların ardından Türkiye’deki işsizlik sorunu ile ilgili sorulan bir soruyu cevaplayan Türkiye Partisi Kurucu Üyesi Murat Akdeniz, Tekel’in kurumsallığından, özelleştirilmesinden ve Tekel işçilerinden bahsettiği konuşmasında hükümete yüklendi.

Yapılan karşılıklı konuşmalardan sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından Türkiye Partisi yapılanma toplantısı son buldu.