Türkiye Şampiyonu Kırklareli'den

Türkiye Kanarya Kafes Kuşları Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu yarışmada Alptekin Baştürk yarışmaya katıldığı 2 Kanaryası ile Türkiye Birincisi ve Türkiye İkincisi oldu.

HABER MERKEZİ

2006 yılında Samsun’da yapılan yarışmada İntensiv Kabak dalında Türkiye Birincisi ve İkincisi, Tepeli İntensiv dalında Türkiye İkincisi ve Üçüncüsü, yine 2006 yılında İstanbul’da yapılan yarışmada Gloster Agrac kategorisinde Türkiye ikincisi ve dördüncüsü olan Alptekin Baştürk 9 – 10 Ocak 2010 tarihlerinde yapılan yarışmaya katılarak Gloster Kabak kategorisinde Türkiye Birincisi ve Türkiye İkincisi oldu.
Yaklaşık 10 yıldır kanarya baktığını belirten ve çeşitli kategorilerde Türkiye derecesi alan Baştürk, Kanarya bakmanın zor bir uğraş olduğunu belirterek eşinin ve babasının çok yardımını aldığını belirtti. Baştürk; “Ben yaklaşık 10 yıldır Kanarya bakıyorum. Beden Eğitimi Öğretmeni olmam nedeniyle müsabakalarda şehir dışına çıkmak zorunda kalıyorum. Şehir dışında olduğum zaman kuşlarıma eşim Kader Baştürk ve Babam Mehmet Baştürk bakıyor” dedi.
* En büyük desteği ailesinden alıyor
Babası Mehmet Baştürk’ün de Kanarya baktığını ve kendisinde babasının bakması nedeni ile ilgi uyandığını belirten Alptekin Baştürk; “Küçüklüğümde babamda kanarya bakıyordu. Babama yardım etmekten büyük zevk alıyordum. Daha sonra bende de böyle bir merak oluştu. Şuan bu işi büyük bir zevkle yapıyorum.
Benim babama yardım etmem gibi oğlum Mete Baştürk’te bana yardım ediyor. İleride oğlumun da iyi bir Kanarya bakıcısı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Valilik ve Belediyeden destek beklediğini belirten Alptekin Baştürk; “Kırklareli’de kaliteli kanarya bakan çok fazla kişi var, ama bir araya gelecek bir yerimiz yok. Belediyemiz yada Valiliğimiz bize bir yer tahsis edebilirse ilimizde mezatlar düzenleyerek ilimizi tanıtmak için bir şeyler yapabiliriz” dedi.
* En büyük hayali Dünya Şampiyonası’nda derece almak
En büyük hayalinin Dünya Şampiyonası’nda dereceye girmek olduğunu belirten Baştürk; “Türkiye’de aldığım dereceler sonrası dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandım. Fakat işim nedeniyle 26 Ocak 2010 Salı günü Portekiz’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na katılamayacağım. Önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası’na mutlaka katılacağım ve dereceye gireceğimden eminim” şeklinde konuştu.
Gloster cinsi kuşların ilk türediği yerin İngiltere olduğunu belirten Alptekin Baştürk, Kanarya bakmaya başlayacak kişilerin hemen kaliteli kuşlarla değil de yerli kanaryalarla başlamasını tavsiye ederek, kendi kuşlarının çok büyük uğraşlarla bakıldığını belirterek yemlerinin ve vitaminlerinin yurt dışından getirildiğini belirtti. (y.y.)