"Türkiye'ye huzuru ve hizmeti getirecek Parti DSP'dir"

Kırklareli'nde seçimlere ortak girme kararı alarak Namık Kemal Oskay'ı Kırklareli Belediye Başkanı olarak gösteren Demokratik Sol Parti (DSP), İşçi Partisi (İP) ve Sosyaldemokrat Halk Parti (SHP) dün aday tanıtımını gerçekleştirdi.

Demokratik Sol Parti (DSP), İşçi Partisi (İP) ve Sosyaldemokrat Halk Parti (SHP) 29 Mart’taki genel seçimlerde Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Oskay’ı gösterdi. Namık Kemal Oskay’ın aday gösterilmesi ile ilgili olarak dün DSP Parti Binası’nda bir basın toplantısı düzenlendi.
Düzenlenen toplantıya; DSP Kırklareli İl Başkanı Koray İnhanlı, İP Kırklareli İl Başkanı Halil Göçen, SHP Kırklareli İl Başkanı Şevket Başgelen ile partililer katıldı. Türkiye’ye hizmeti ve huzuru getirecek olan partisinin DSP olduğunu belirten İl Başkanı Koray İnhanlı şunları kaydetti:
“Hatırlanacağı üzere 2002 yılından önceki 57. Hükümet zamanında Sayın Bülent Ecevit'in başbakanlığındaki koalisyon hükümetiyle Türkiye'de huzur vardı. Türk insanı huzursuz, endişeli, tedirgin, yarınlarına güvenle bakmayan durumda değildi.
Sayın Ecevit, Demokratik Sol Parti Amerika'nın Irak'a girmesine karşı çıkmış. "Amerika'ya Irak'a girmeyiniz, Irak'a girerseniz Ortadoğu bölgesindeki dengeleri bozarsınız ve karışıklığa sebebiyet verirsiniz." demiş, Türk Milleti’nin dik duruşunu göstermiştir. Netice olarak Sayın Ecevit'in DSP'nin dediği bugün aynen gerçekleşmektedir. Ortadoğu karışmış Irak'ta her gün elli kişinin yüz kişinin öldüğü ortam meydana gelmiş ve İsrail Ortadoğu'da tek hakim güç haline geldiğini Gazze'de yaptıklarıyla ortaya koymuştur. Demokratik Sol Parti bu dik duruşunun bedelini maalesef çok ağır ödemiştir. Parti bölünmüş ve ülkede erken genel seçim yapılarak yeni bir hükümet iş başı¬na gelmiştir.
* “En çağdaş hizmeti verecek parti DSP’dir”
Demokratik Sol Parti yine barış, huzur, birlik ve beraberlik meydana getirebilecek tek partidir. Demokratik kültürü benimsemiş, herkesimi kucaklayabilecek, toplumumuza örnek belediyelerinde görüldüğü üzere en çağdaş hizmeti verebilecek parti Demokratik Sol Parti'dir. Demokratik Sol Parti uzlaşıyı seven bir partidir. Bilindiği üzere 2007 genel seçimlerinde CHP'nin çatısı altında seçimlere girilmiş ancak sol adına istenen başarının bu birliktelikten çıkmadığı görülmüştür. Partimiz bu yerel seçimlerde de uzlaşıyı göz önünde bulundurarak neredeyse tüm partilerle uzlaşı arayışına girmiştir.
Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanlık yolunu açan CHP şimdide Haçlı İrtica ile yarışa girmiştir. Çarşafa rozet takarak her mahalleye Kuran Kursu diyerek Atatürk Devrimi yıllarını tek partinin yasakçı dönemi diye niteleyerek Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının ekmeğine yağ sürmektedir.
* “SHP ve İP ile birlikte bir çatı altında yerel seçimlere giriyoruz”
Netice olarak şu an daha öncesinde biri 1989 ve bin 1994 yıllarında iki defa Kırklareli'nde DSP'den Belediye Başkan Adayı olmuş Sayın Namık Kemal Oskay arkadaşımızı Belediye Başkanlığı’na aday olarak tespit etmiş bulunmaktayız. Arkadaşımız DSP'nin rozetini yakasına takmış ve partimiz adına Kırklareli Belediyesi’ne Başkan Adayı olarak çalışmalarına başlamıştır.
Ambleminde barış güvercini olan partimizin temel düşüncesine uygun olarak SHP ve İP ile birlikte bir çatı altında yerel seçimlere giriyoruz. Biz tüm vatandaşlarımızı kucaklayabilecek, herkese eşit hak ve hizmetleri getirecek bir partiyiz. Tüm vatandaşlarımızı Türkiye'de huzuru, birlik ve beraberliği, kardeşliği ilke edinmiş, yerel yönetimlerde çağdaş hizmeti getirebilmeyi başarmış Demok¬ratik Sol Parti'ye oy vermeye çağırıyoruz.”
* “DSP çatısı altına ilki deniyoruz”
DSP’nin Kırklareli Belediye Başkan Adayı Namık Kemal Oskay Kırklareli’nde Sol Partiler olarak bir ilki denediklerini ve başarılı olacaklarına inandığını belirterek şunları kaydetti:
“Ben Namık Kemal Oskay İnşaat Mühendisiyim Demokratik Sol Parti’nin Kırklareli Belediye Başkan Adayıyım. 1989 ve 1994 yıllarında yine DSP’den Belediye Başkan Adayıydım. Bu dönemde daha farklı bir Belediye Başkanlığı Adaylığım sözkonusu. Kırklareli’nde ilk kez kurumsal olarak 3 Sol Parti’nin DSP’nin çatısı altında bir ilki deniyoruz. İnşallah bundan başarılı olarak çıkarız. Amacımız kimlikli, kişilikli ve bilinçli bir belediyecilik anlayışını Kırklareli’nde yaymaktır. Belediye kaynakları doğru kullanılmalıdır. Bilimin yol göstericiliğinden ayrılmamaktır. Önümüzdeki günlerde yapabileceklerimizi ve hedeflerimizi açıklayacağız.” 
* “Tüm halkımızdan destek bekliyoruz”
Yapılacak olan yerel seçimlerde tüm Kırklareli halkından destek beklediklerini belirten İşçi Partisi (ip) İl Başkanı Halil Göçen şunları kaydetti:
“Kırklareli’nde Sol Partiler olarak bir ilki gerçekleştirerek ortak bir aday çıkarttık. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum. DSP çatısı altında Namık Kemal Oskay arkadaşımızın Belediye Başkanlığı Adaylığı ile seçimlere gireceğiz. Ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını diliyor ve halkımızdan bizlere destek olmalarını bekliyoruz.”
* “DSP ismi altına oy mührünü vurmasını bekliyorum”
“Kırklareli’nde ilk defa hiçbir zaman diğer Sol partilerin gerçekleştiremedikleri bir olayı gerçekleştirdik. Burada bulunan bu inanmış insanların bir partiye seçim kaybettirmek için değil, burada seçim almak ve kazanmak için olduğuna ben gönülden inanıyorum. Biz burada bu birliktelikle DSP’nin kanatlanacağını Kırklareli’ne gerçekten hizmet verecek olan bir Belediye Başkan Adayı ile yola çıktığımıza inanıyorum. Burada inanç çok önemlidir. Burada inanmış insanlar bir arada. Bu inanmış insanların sonucu da sandıkta gözükeceğine inanıyorum. Tüm Kırklareli halkını DSP ismi altına oy mührünü vurmasını bekliyorum.”