TÜRSAB Başkanı Başaran Vali Büyük'ü ziyaret etti

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Edirne Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti.

      Vali Büyük ziyarette yaptığı konuşmada, TÜRSAB Başkanı Ulusoy'un turizm sektörünün duayenlerinden olduğunu belirtti.
     Edirne'de turizmin gelişmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Büyük, ''TÜRSAB Başkanı Ulusoy turizm işini en iyi bilenlerdendir. Edirne'de yakın temaslarımız oldu. Bu arada Amerikalıları seyahat programları içerisinde Edirne'ye getirme konusunda anlaşmıştık. Onu da bir açılım olarak ilettik. Yine kendisinden alacağımız müjdeler var. Amerikalı turistlerin Edirne'ye gelmesi turizmin gelişmesi açısından önemli bir adım olacaktır'' dedi.
     Ulusoy ise Edirne'nin Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinin en önemli kentlerinden biri olduğunu belirtti.
     Edirne'nin tarihi ve kültürel yapısıyla turizm kokan bir şehir olduğunu anlatan Başaran, şunları söyledi:
     ''Edirne'ye artık günü birlik turların düzenlenmesi gerekir. İstanbul- Edirne arası 1,5 saat, özellikle yazın nehir kenarları çok güzel. Buraya arkadaşım Luigi Baltatzi ile Bulgaristan'a gelen Amerikalıları Edirne'ye getirmeye karar verdik. Edirne tarihi özellikleri, doğal güzellikleri bakımından çok zengin bir şehir. Günü birlikte olsa Amerikalı turistlerin Edirne'ye gelecek olması güzel bir başlangıç olacak. Edirne esnafı da gelecek turistleri güler yüzle, en iyi şekilde ağırlaması gerekiyor.''
     İtalyan Turizmci Luigi Baltatzi de Tuna Nehri üzerinde tekne turu yapacak olan Amerikalı turistleri Edirne'ye getirmek için harekete geçtiklerini söyledi.
     Edirne'ye gelecek turistlerin ekonomik durumların yüksek olduğunu anlatan Baltatzi, Edirne'ye yapılacak turların turizm açısından çok faydalı olacağını belirtti.