U-15 Ligi'nde Lüleburgazspor şampiyonluğa koşuyor

U-15 Ligi'nde Lüleburgazspor şampiyonluğa koşuyor

Türkiye Futbol Federasyonu Kırklareli Bölgesi, U-15 Ligi’nde mücadele veren Kayaspor ve Lüleburgazspor takımları 28 Şubat Cumartesi günü, ilimiz toprak sahasında karşı karşıya geldiler. Hakem Yasin Eleri yönetiminde yapılan karşılaşma saat 12.30’da başladı. U-15 liginin dördüncü sırasında bulunan Kayaspor ligin ikinci sırasında bulunan Lüleburgazspor’u evinde konuk etti. U-15 liginde 32 puanı bulunan ev sahibi takım Kayaspor maça büyük bir rahatlık ile çıkarak hanesine 3 puan ekleme ümidi ile maça başladı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında çok baskılı bir oyun sergileyen Lüleburgazspor rakip takıma uyguladığı baskılı oyunu ile adeta tek kale bir oyun düzeni kurdu ve bu oyun düzenini karşılaşma boyunca devam ettirmeye çalıştı. Lüleburgazspor’un bu baskısı ilk yarı boyuca devam etti. Maçın ilk 10 dakikalık diliminde Lüleburgazspor bir korner atışı kazandı. Kayaspor oyuncuları Lüleburgazspor’un bu korneri iyi değerlendirmesine engel olmaya çalıştılar ancak topu ağlarında görmemek için başarılı olamadılar. Lüleburgazspor oyuncusu Sarper kornerden gelen bu atışı kafa vuruşu ile sonuçlandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golün ardından Kayaspor rakibi karşısında defansif bir oyun sergilemeye başladı. Lüleburgazspor ilk yarı baskılı oyunu ile rakip takıma üstünlük kurmaya devam etti. Kayaspor oyuncuları kendi kalelerine kaydedilen golün ardından karşılaşmada iyi bir oyun sergilemeye çalıştı fakat Lüleburgazsporun attıkları gol sonrası baskısı artarak devam etti. Lüleburgazspor U-15 liginde toplamış olduğu 37 puan ile ligin ikinci sırada bulunuyor.

Bu avantajını en iyi şekilde değerlendiren Lüleburgazspor deplasmandan elde edeceği 3 puan ile şampiyon olma yolunda ilerlemeyi istiyor. İlk yarısı 1-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısı yine Lüleburagazspor’un baskısı ile devam etti fakat her ikim takımda gol bulamayınca Lüleburgazspor 1-0’lık skor ile maçın galibi oldu. Lüleburgaz bu sonuçla puanını 40’a yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

Düvenciler Lisesispor deplasmanda 3 puanı kaptı

28 Şubat Cumartesi günü oynanan bir diğer karşılaşma ise 2008-2009 A-Genç liginde mücadele veren Yetiştirme Yurduspor ve Düvenciler Lisesispor arasında gerçekleşti. Ev sahibi takım Yetiştirme Yurduspor’un maç öncesi ligte 11 karşılaşmada 9 puanı bulunmakta. Düvenciler Lisesispor’un ise ligte 16 puanı buluyor. Saat 14.00’ başlayan karşılaşmada Düvenciler Lisesispor oldukça etkili bir oyun sergiledi. Karşılaşmanın ilk yarısına istediği gibi başlayan Düvenciler Lisesispor aradığı gollleri bularak karşılaşmaya rahat devam etti.

Oldukça çekişmeli geçen maçta Düvenciler Lisesispor, Yetiştirme Yurduspor’a üstün bir oyun sergiledi. Düvenciler Lisesispor’un yapmış olduğu art arda ataklar ile rakip kalede gol aradı. Deplasmanda olmasına rağmen rahat bir futbol sergileyen Düvenciler Lisesispor, biri penaltıdan olmak üzere 2 gol kaydetti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi takım Yetiştirme Yurduspor, Düvenciler Lisesispor ağlarını havalandırarak skor farkını bire indirsede 3 puanı rakip takıma kaptırmasına engel olamadı ve karşılama Düvenciler Lisesispor 2-1’lik galibiyeti ile sona erdi.