Uçmakdere, yerli ve yabancı turistleri bekliyor

Doğal güzellikleri ve el değmemiş tarihi dokusuyla Tekirdağ'ın otantik köyü Uçmakdere, ilkbaharın gelişiyle birlikte yeşile boyanan dağlarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

     Tekirdağ kent merkezine 34 kilometre uzaklıkta bulunan Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere köyünün sakinleri, yaz sezonunda turistik gezi kapsamında gelecek yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.
     Ganos dağlarının eteklerinde Rumlar tarafından kurulan ve 6 asırlık geçmişe sahip olan Uçmakdere'nin köylüleri, ilkbaharın gelmesiyle birlikte topladıkları ıhlamur ve adaçayı bitkilerini satarak aile bütçesine katkı sağladıklarını bildirdi.
     63 yıldır Uçmakdere'de yaşayan Hüseyin Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde tarım ve hayvancılıkla geçimini sürdürdüğünü söyledi.
     Dağ ikliminin etkili olduğu bölgede, kış aylarının zorlu geçtiğini ifade eden Elvan, ilkbaharla birlikte canlanan doğanın, Uçmakdere'ye farklı bir görünüm kazandırdığını belirtti.
     Köyde, ıhlamur ve adaçayı ağaçlarından topladıkları yaprakları, turistlerin geçtiği güzergahta satmak için tezgah açtıklarını anlatan Elvan, ''34 Yıldır her ilkbaharda bu işi yapıyoruz. Köyün girişinde tezgah açarak, ıhlamur, adaçayı, pekmez gibi ürünler satıyoruz. Gelenlere köyün tarihi hakkında bilgiler veriyoruz. Rumlar'dan kalma çok sayıda ahşap yapı, lahit ve çeşme olduğunu söylüyoruz. Köyümüzü herkes beğeniyor'' dedi.
     İlkbaharla uyanan doğanın, köyü yeşile boyadığını ifade eden Elvan, ''Doğa canlanıyor. Dağlar, tepeler, yamaçlar, bahçeler yeşile bürünüyor. Gelen herkes zeytin bahçelerini, Rumlardan kalma asırlık çınarları, dağları, tepeleri, eski ahşap yapıların fotoğraflarını çekiyor. Köyümüzün beğenilmesi bizi de memnun ediyor. Bazı yabancı turistler köyümüz için 'insan elinin değmediği cennet köşesi' diyor'' şeklinde konuştu.