Ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği 'Mutlu Aile Bilgili Çocuk' Proje kapsamında Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu öğrencilerine kahvaltı ve öğle yemeğe verilmesine başlandı.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez ilçede “Mutlu Aile Bilgili Çocuk” Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında ilk olarak merkez ilçede eğitim ve öğretim vermekte olan Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu’ndaki 384 öğrenciye ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği verilmesi işlemi başlatıldı.
Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı tarafından karşılanan kahvaltı ve öğle yemeği dağıtımının bundan sonra her eğitim ve öğretim yılında devam edeceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit şunları kaydetti: 
“Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu ile ilgili olarak “Mutlu Aile Bilgili Çocuk” Projesi hazırlanmıştı. Bu proje ile okulumuzda eğitim gören öğrencilerin 4’te 3’ü devamsızlık yapıyordu. Bu proje ile birlikte 4 okulumuzda bu türden devamsızlıkları azaltarak, öğrencilerimize 1 öğün kahvaltı ve 1 öğünde öğle yemeği vermeyi amaçladık. İlk olarak bu projeyi uygulamaya koyduğumuz bu okulumuzda 384 öğrencilerimize bu hizmet verilecek.
Bu projemizi bundan sonraki eğitim ve öğretim yıllarında da devam edecek. Bu yemekler Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin ediliyor. Velilerimizle yapılan toplantılarda okulun önemi anlatılarak öğrencilerimizin okula devamını sağlamaya çalışıyoruz.
Bu projemiz şimdi ilk olarak bu okulumuzda başlatıldı. Daha sonra; Doğan Işıkalp İlköğretim Okulu, Kırkşehitler İlköğretim Okulu, Tevfik Fikret Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda da uygulamaya geçilecek. 
Ayrıca bu olumuzda okuyan öğrencilerin velilerine yine bu okulumuzda çeşitli kurslar düzenlemek için Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve İş-Kur ile birlikte çalışmalar yapılıyor. Takı Tasarım, Mis Sabunculuğu, Müzik ve benzeri kurslarımıza da önümüzdeki hafta içerisinde başlayacağız. Kurslara katılanlara belirli bir ücrette ödenecek.”
Öğrencilere dağıtılan kahvaltıların yenilmesinin ardından hep birlikte bahçeye çıkıldı. Burada Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’in yaptığı konuşmanın ardından İstiklal Marşı ve Andımızın okunmasından sonra öğrenciler sınıflarına girerek ders başı yaptılar. (s)