"UĞUR"lar olsun

"UĞUR"lar olsun

24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden, Araştırmacı-Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ülke çapında etkinliklerle anıldı. Bilindiği gibi içerisinde bulunduğumuz hafta, Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri olarak geçiyor. Işte bu kapsamda geçtiğimiz Pazar günü akşamı Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli Şubesi, Uğur Mumcu'yu Anma Gecesi düzenledi.

24.Ocak.2010 Pazar gecesi Atatürkçü Düşünce Derneği (A.D.D.)'nin düzenlemiş olduğu "Uğur Mumcu'yu Anma" programı saat 20:00'de başladı.

 Geceye Kırklareli CHP Milletvekili Turgut Dibek, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, CHP (yeni) Il Başkanı Vecdi Gündoğdu ve A.D.D.'nin değerli Başkanı Nuriye Üstündağ ve üyelerinin yanında Uğur Mumcu'yu sevenler de katıldı.

A.D.D.'nin üyelerinden Serpil Yavuzcan ve Osman Toy'un sunuculuğunu yaptığı gecede, A.D.D. Başkanı Nuriye Üstündağ, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Eğitimci Kayhan Kuralay'ın okuduğu şiir de geceye ayrı bir anlam kazandırdı.

Ardından Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, yaptığı konuşmada; Öncelikle kötü hava şartlarına rağmen, anma gecesini düzenledikleri için A.D.D.'yi kutladı. Dibek; "Türkiye'de 17 yıldır böyle bir insan daha yetişmedi.

Her zaman doğruyu savunan, kimseden korkusu olmayan, Anadolu insanının aydınlanması için savaşan, Cumhuriyeti savunan Uğur Mumcu, bunun için susturuldu. O'nun gibi Demokrasi ve Cumhuriyetin önündeki tuzaklardan ancak elele atlayarak kurtulabiliriz" dedi.

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan; "Atatürkçü, Ulusalcı, Lâik, Cumhuriyetin üstünlüğünü savunan usta yazarı kaybettiğimizde, kimseye nasip olmayan cenaze töreni ve tepki yürüyüşleri gerçekleştirdi. Türkiye'nin her ilinden, en ücra köyüne tek bilek olarak bu hain saldırıyı kınadı. Ama üzerine gittiği her işi belgeli, yazılarla kanıtladığı için bazı kesimlere dokundu" dedi.

Çağlayan, ayrıca kendisinin de askerliğini "Sakıncalı Piyade" olarak yaptığını Mumcu'nun "Sakıncalı Piyade" kitabının kendisinde bıraktığı etkiyi ve anısını paylaştı.

Kıymet Güngüt ve Ilhan Özaltan birlikte seslendirdikleri "Unutma Bizi" adlı şiirle programa katıldılar.

Programın sonunda, emekli öğretmen Mehmet Budak, bağlaması eşliğinde söylediği "Yiğidim Aslanım" "Ankara'nın Taşına Bak" ve "Uğurlar Olsun" şarkılarıyla izlenenlere duygulu anlar yaşattı.

Program, "Ülkemizin bir daha demokrasi şehidi vermemesi" dilekleriyle son buldu.