Uluslar Arası Kukla Festivali Lüleburgaz'dan başlayacak

Türkiye'nin en büyük 'Uluslararası Kukla Festivali' 9 Mayıs Cumartesi günü Lüleburgaz'dan start alıyor.

Türkiye’nin en büyük “Uluslararası Kukla Festivali” 9 Mayıs Cumartesi günü Lüleburgaz’dan start alıyor.
Kırklareli Valiliği, Edirne Belediyesi ve Babaeski Belediyesi ile Lüleburgaz’daki kişi ve özel kurumların desteklediği ile “2. Uluslararası Trakya Festivali”ne 8 ülke katılacağı belirtildi.
Uluslararası Kukla Festivalinin Basın Danışmanı Ertan Bayer yaptığı açıklamada;  9-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival Edirne, Babaeski, Kırklareli ve Lüleburgaz’da toplam 8 salonda eş zamanlı olarak yürütülecek ve ekipler 20 farklı oyunu toplam 85 kez sahneleneceğini belirtti.
Rusya, Romanya, İspanya, İran, Yunanistan, Ukrayna ve Romanya’dan birer, Bulgaristan ve Türkiye’den ise beşer olmak üzere toplam 16 grubun katılacağı etkinlik 9-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade eden Bayer şöyle devam etti:
“Seyirci beklentisinin 30 bin çocuk olarak hesaplandığı festivalde, bu anlamda da ülke genelinde büyük bir başarıya imza atılacak.
Festival Lüleburgaz dışındaki ayaklarında resmi kurumlar tarafından desteklenirken Lüleburgaz’da özel kişi ve kurumlar festivale destek veriyorlar. Gerek katılımcı gerekse izleyici sayıları bakımından bu ölçekte bir ikinci kukla festivali yok. Festival boyunca 8 salonda toplam 85 gösteri yapılacak. Toplam 30 bin seyirciye ulaşacağız ve bir bölge festivali gerçekleştireceğiz. Bunlar üst üste konduğunda festivalin kalitesi ve durduğu yer daha net anlaşılıyor. Bu iş hiç kamu kaynağının kullanmadan ve sadece 6 kişilik bir genç ekiple gerçekleştiriliyor. Biz tüm Lüleburgazlı çocukları ile bu muhteşem şölene davet ediyoruz.” dedi. (s)