"Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" etkinlikleri başladı

02-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası' etkinlikleri kapsamında, trafik ekipleri kamyoncu esnafı ile bir araya geldi.

02–10 Mayıs 2009 tarihleri arasında kutlanmakta olan “Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası” etkinlikleri başladı. Bu kapsamında Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen kamyoncu esnafı ile sohbet toplantısı yapıldı.
S.S. Kırklareli Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde dün saat 11.00’de gerçekleştirilen toplantıya; Kooperatif Başkanı Muammer Besler, Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası 2Başkanı Ali Fuat Şeker, Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Gür, Kırklareli S.S. 19 No.lu Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Güler, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kamyoncu esnafı katıldı.
“Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası” kapsamında gerçekleştirilen toplantıda; Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürü Engin Duraker, Kamyoncu esnafını bilgilendirdi.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürü Engin Duraker, her yıl trafik teröründe 10 bin kişinin can verdiğini belirtti. Güneydoğu’da görev yapan Komandolardan daha çok şoförlerin karayollarında ölüm riski taşıdığını ifade etti. Özellikle ağır vasıtaların karıştığı kazaların yüzde 90’ının ölümle sonuçlandığını ifade eden Duraker, bu konuda kamyon şoförlerinin çok dikkatli olmalarını kaydetti. Yola çıkarken uykusuz ve yorgun olmamaları gerektiğini de ifade eden Duraker, vasıtalarda taşınacak olan yük miktarları hakkında kanunların kendilerine verdiği yetkilileri uyguladıklarını da dile getirdi.
Kamyonlarda ulunan yüklerde uygulanan yüzde 5 tolerans konusuna değindi. Bu toleransın bazı şoförler tarafından yanlış algılandığını belirtti. Çoban, araçların karayollarında olması gereken yüklü toplam aracın kendi ağırlığı ile birlikte olan ağırlığının yüzde 5’i tolerans olarak uygulandığını belirtti. Bunun da yüklerde ve tartılarda meydana gelebilecek olan farklılıklardan dolayı sürücülerin cezalarla karşılaşmaması için devlet tarafından kanunlarla belirlendiğini ifade etti. Düzenlenen toplantı kamyoncu esnafının dile getirdiği sorunların ve sorulan soruların cevaplandırılması ile sona erdi. (s)