"Umre, hem İbadet hem Sadaka-i Cariye'dir"

6 Mart'ta başlayacak olan Umre ziyaretleri için kayıtların devam ettiğini belirten Kırklareli Müftüsü İsa Saim Umre'nin hem ibadet hem de Sadaka-i Cariye olduğunu belirtti.

Kırklareli İl Müftüsü İsa Saim 6 Mart’ta başlayacak olan Umre Ziyaretleri için başvuruların devam ettiğini belirterek bu ziyaretlerin hem bir ibadet hem de Sadaka-i Cariye (hayır için yaptırılan yol, çeşme veya ağaç dikmek gibi; gelir getirmeye devam eden sadaka) olduğunu söyledi. Pasaport ve vize işlemlerinin zamanında tamamlanıp tercih edilen turlarla gidilebilmesi için en az 15-20 gün evvelsinden müracaat edilmesi gerektiğini belirten Saim şunları kaydetti:
“Diyanet İşleri Başkanlığı'nın asıl görevi; toplumu din konusunda aydınlatmak ve din hizme¬ti sunmaktır. Hac ve Umre ibadetleri de bu kapsamda bir faaliyettir. Hac ve Umre'ye giden vatandaşlarımız, doğal olarak, kendilerine sunulacak hizmet ve yapılacak masraflar karşılı¬ğında bir miktar para ödemektedir. Başkanlığımız; ticari amaçlı bir kurum olmadığı gibi, sunduğu hizmet ve yaptığı faaliyetler sonucunda kazanç sağlama gibi bir amacı da bulun¬mamaktadır. Bu nedenle, Hac ve Umre ziyaretlerinde kendilerine sunulacak hizmet ve yapı¬lacak masraflar karşılığı vatandaşlarımızın ödedikleri ücretten cüz'i de olsa her hangi bir meblağın artması halinde, bunun her kuruşu, yurt içi ve yurt dışındaki cami, Kur'an kursu, öğrenci bursu gibi dini, ilmi, hayrı ve sosyal amaçlı yerlere sarf edilmektedir. Dolayısıyla, bu hayırlı uygulama sonucu yapı¬lan hizmetler, aynı zamanda Hacılarımız ve Umrecilerimizin hayır hanelerine birer "Sadaka-i Cariye" olarak da tescil edilmek¬tedir.
* “Kayıtlar için acele edin”
Kayıtların ana hatlarıyla belirlenmesi ve önceden gerekli planlamanın yapılabilmesi için umre kayıtları; "Bahar Dönemi, Yaz Dönemi ve Ramazan Dönemi" olmak üzere üç önemli zaman dili¬mine ayrılmıştır. Ramazan broşürü daha sonra hazırlanıp yayımlanacaktır. Kutsal yolculuğa niyet eden vatandaşlarımız, birlikte gitmek istedikleri yakınlarıyla il, ilçe müftülüklerine veya cami görevlilerine başvurarak gerekli bilgileri alacaklardır. Ancak pasaport ve vize işlemlerinin zamanında tamamlanıp tercih edilen turlarla gidebilmesi için en az 15-20 gün önce ilgili Müftülüğe kayıt yaptırılması gerekmektedir. Bu mümkün değilse acele etmeden bir son¬raki tura başvurulabilir. Ancak uçak ve kalacak evlerin planlanabilmesi için ihtiyaç duyulan bilgiler, Başkanlığımıza, zama¬nında müftülükler aracılığı ile ulaştırılmalıdır. İşlemleri bir önceki tur için yetişemeyenler, daha sonraki turlardan biriyle gönderileceklerdir.
* Umre Turları
Başkanlığımız, bu yıl Umre ibadetini yapmak isteyen vatandaşlarımızın isteklerini dikkate alarak, özel paketler halinde çok kapsamlı "Umre Tur Programlan" hazırlamıştır. Gidiş-dönüş, kalınacak yer ve süre, ehil bir komisyon tarafından detaylı bir değerlendirmeden sonra belir¬lenmiştir. Fiyatların asgari düzeyde tutulmasına gayret edilmiştir.
1- Otel-1.Tip (Lüks) 7 Günlük (4 gün veya gece, Mekke-3 gün veya gece, Medine)
2- Otel-2.Tip 10 Günlük (5 gün veya gece, Mekke-5 gün veya gece, Medine)
3- Otel-3.Tip 14 Günlük (7 gün veya gece Mekke-7 gün veya gece Medine)
4- Normal Tip 20 Günlük (10 gün veya gece Mekke-10 gün veya gece Medine)
5- Ekonomik Tip (Kısa Süreli) 14 Günlük (7 gün veya gece Mekke-7 gün veya gece Medine)
6- Ekonomik Tip (Uzun Süreli) 26 Günlük (18 gün veya gece Mekke-8 gün veya gece Medine)” (s)