Umutların tükendiği anda

26 yıl sonra GDG ürünleri ile ilk adımını attı

Lüleburgaz’da doğuştan spastik felçli olan 45 yaşındaki Adem Turan, Gönen Deva Gıda’nın ürünlerini kullanmaya başladıktan sonra 15 günde ayığında çok büyük iyileşmeler olduğunu ve 26 yıl sonra tekrar adım atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Adem Turan, doğuştan sağ bacağında ve sol bacağında his kaybı olduğunu ve 20 yaşında İstanbul Engelliler Derneği’nin yardımları ile iki defa ameliyat olmak kaydıyla ancak değneklerle yürüyebildiğini belirtti.

“GDG ürünleri ile sönen umutlarım yeşerdi”

On beş gün önce GDG ürünlerini kullanmaya başladığını dile getiren Turan, duygularını şöyle anlattı;
“Geçirdiğim ameliyatlar sonrasında sol ayağımın üzerine basabiliyor, ancak sağ ayağımı hiç hissetmiyordum. Ameliyatlardan sonra uzun tedavi döneminin ardından ayağa kalktım ve koltuk değnekleri ile yürümeye başladım. Ancak kendi ihtiyaçlarımı bile karşılayamazken, 82 yaşındaki hasta annemin bana bakmak zorunda kalması beni çok üzüyordu. Maddi imkânsızlıklar ve ayaklarımdan dolayı çalışamıyor oluşum beni hayata küstürmeye başlamıştı.
Ta ki GDG ürünleri hakkında bana bilgiler veren Güldal Vural evimize gelip, bitkisel duroklar hakkında bilgiler verene kadar, hayattan ve ayaklarımı hissedebileceğimden hiç umudum yoktu. Böyle bir beklentim de yoktu. Hayata küsüyordum, çünkü annem 82 yaşında ve hasta. Buna rağmen bana hizmet ediyor ve karşılayamadığım ihtiyaçlarımı gidermeye çalışıyor. Annem Allah’a hep dua ediyordu. Allah’ım bana iyilik ver daha yaşayayım. Ben ölürsem oğluma kim bakar diyordu. Şimdi ise Allah’ım artık canımı alabilirsin, oğlum iyileşiyor diyor. Her şeye rağmen Allah’a şükrediyordum. Protez ayakla yürümeye çalışan onca kişi varken, benim hissetmesem de kendi ayaklarım var diyordum. Güldal hanım bize ürünleri anlattı ve “yürüyeceksin Adem” dediği anda, içimde bir umut belirdi. Denemek istedim ama bitkisel durokların çok para tutmamasına rağmen alacak gücüm yoktu. Ama umut kıpırtısı da içimde belirmişti.”
Adam Turan, daha sonra ki aşamada GDG yetkililerinin de yardımları ile bitkisel durokları kullanmaya başladığını ve hayatında ki değişimleri şöyle anlattı; “ Sağ olsun Güldal hanım ve Fatma Özcanlar şirket yetkilileri ile konuşarak bitkisel durokları bedelsiz kullanmamı sağladılar. Bunun için kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. GDG ürünlerini kullanmaya başladıktan hemen sonra ayağımda bazı değişiklikler hissetmeye başladım. İlk başta onlara inanmamıştım ama gerçekten doğru söylüyorlar galiba diye düşünmeye başlamıştım. Sağ ayağımda alçı varmışçasına ayağımda ağırlık vardı. Ayağımı hiç hissetmiyor ve ayak parmaklarım katlı olduğu için parmaklarımın üst kısmı nasır içindeydi. Yavaş yavaş ayağımdaki ağırlığın kalkmaya başladığını ve parmaklarımın açılmaya başladığını gördüm. Bitkisel durokları kullanmadan önce sağ ayağımın rengi mor ve buz gibiydi. Hiç hissetmiyordum. Bitkisel duroklardan sonra ise sanki bir mucize gerçekleşti ve ayağımda ki ağırlık kalkmaya başladı. Sonra yavaş yavaş parmaklarım açılmaya başladı. Daha on beş gün oldu ve dün akşam sağ ayağımı kaldırarak değneksiz ilk adımlarımı attım. Artık kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılayabiliyorum. Yatağa yattığımda üzerime yorganı kendim çekiyorum. Bu umut tüm hayatımı değiştirdi. Artık yürüyebileceğimin umudu var içimde. Ve ben inanıyorum ki bir aya kalmaz tek başıma ayağa kalkabileceğim ve ardından değnekler olmadan ve kimsenin yardımı olmadan yürüyeceğim”.
İçinde yürüme kıpırtıları besleyen Adem Turan’ın hayata bakışını değiştiren bu gelişmenin ardından yürüyebilirsen neler yapacaksın diye sorduk.
Adem Turan, “  Eğer ayağa kalkıp iyileştiğimi, kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılamayı başarırsam, çalışıp bundan sonra anneme ben bakmak istiyorum” dedi.
 (sk-gk)