Üniversite güvenliği, muhabirlerimize "racon" kesti

Üniversite güvenliği, muhabirlerimize 'racon' kesti

Yine Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’nün güvenliği... Yine basın mensuplarına hakaret... Dün Üniversitemiz Rektörülüğü’ne giden gazetemiz muhabirleri, giriş kapısındaki özel güvenlik görevlilerinin hışmına uğradılar.

Rektörlük binası içerisinde bulunan ÖSYM Bürosu ile ilgili olarak haber yapmak isteyen muhabirlerimiz, rektörlük binasının görüntüsünü almak isteyince, bir güvenlik görevlisinin engeli ile karşılaştılar.

Ağır bir azarlamaya ve hakaretlere maruz kalan muhabirlerimize adeta “racon” kesen güvenlik görevlisinin daha önce de basın mensuplarına hakaret eden görevli olması ise oldukça düşündürücüydü.

“Benden izin aldınız mı?”

Dün Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’ne giden muhabirlerimiz, rektörlük binasının içerisinde yer alan ÖSYM bürosu ile ilgili olarak haber yapmak istediler. KPSS’ye giren adayların tercih işlemleri ile ilgili olarak hizmet veren ÖSYM bürosu hakkında halkımızı haberdar etmek adına bilgi almak isteyen muhabirlerimiz, yetkili birimlerle görüştükten sonra, rektörlük bahçesinden binanın görüntüsünü almak istediler. Işte ne olduysa, bundan sonra oldu. 

Giriş kapısının yanında bulunan güvenlik kulübesinden hışımla çıkan bir görevli; “Ne yapıyorsunuz birader? Fotoğraf çekmek için benden izin aldınız mı? Bana sordunuz mu?” diyerek muhabirlerimizi ağır bir dille azarlamaya başladı. Gazetemiz muhabirleri rektörlük binası içerisinde yetkili birimlerle görüştüklerini belirtmesine rağmen “Önce bana soracaksınız” diyerek, “Burada şak şak fotoğraf çekip, cahil cahil hareketlerde bulunmayın” şeklinde hakaretler yağdırdı. Bir rektörlük binasının güvenlik görevlisine yakışan uyarılarla değil de, adeta bir kabadayının raconu ile karşı karşıya kalan muhabirlerimiz büyük bir şaşkınlık içerisinde rektörlük binasından ayrıldılar.

Sorun kimde?

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü güvenlik görevlilerinin basın mensuplarına gösterdiği bu tutum ilk değil. Daha önce de bir Anadolu Ajansı muhabiri aynı hakaretlere maruz kalmıştı. Üstelik başrolde yine aynı güvenlik görevlisi vardı. Bu tutumu sergileyen güvenlik görevlisinin, muhabirlerimizi azarlayan görevli ile aynı olması kafalarda soru işareti bırakıyor.

Görevlinin konuşma tarzı, uyarılarını karşı taraftakine aktarma şekli ve sergilediği tutum Üniversitemiz Rektörlüğü’ndeki bir güvenlik görevlisine yakışmayacak tarzda olması, aldığı güvenlik eğitiminin de yeterli düzeyde olmadığını gözler önüne seriyor.

Peki sorun kimde? Sorun; Üniversitemiz Rektörlüğü’nün personel yönetiminde mi? Yoksa tüm problem söz konusu görevlinin şahsi egosundan mı kaynaklanıyor? Bu soruların cevaplarını bilmiyoruz, ancak Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’nün güvenliği, basın mensuplarına karşı bu tutumunu devam ettirdiği sürece, Üniversitemiz ile yerel basın arasındaki ilişkilerde kopukluk yaşanması da kaçınılmazdır.

Daha Kırklareli Üniversitesi ilimizde kurulmadan önce, bir basın organı olarak üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiren, bu çerçevede Üniversitemize katkısını ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Önadım Gazetesi’nin karşılaştığı bu tutum ile ilgili yorumları da siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz.