"Üniversite olarak bu tür kursların destekçisi olacağız"

'Bilgisayar Destekli Tasarım (AutoCAD)' ve 'Servis Elemanı İşgücü Yetiştirme Kursu'nun sertifika töreninde konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aytaç Üniversite olarak her zaman böyle kursların destekçisi olacaklarını kaydetti. 


Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Üniversitesi ve İş-Kur Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 23 Aralık 2008 tarihinde başlayan, 16 Şubat 2009 tarihinde sona eren “Bilgisayar Destekli Tasarım (AutoCAD)” ve “Servis Elemanı İşgücü Yetiştirme Kursu”nun sertifika törenine katıldı.
Prof. Dr. Aykaç, Türkiye’deki işsizliğe değinerek Kırklareli Üniversitesi olarak her zaman Kırklareli’nde düzenlenen bu tür kurslara katkıda bulunacaklarını belirterek şunları kaydetti:
“Biz Kırklareli’nin sosyal, ekonomik, kültürel, teknolojik her türlü sorunu ile çok yakından ilgileneceğiz. Üniversite bu tür konuların konuşulmasında, geliştirilmesinde, tartışılmasında, topluma bu konularla ilgili çözümler sunulmasında öncü rolü oynayacaktır. Bu rolünü her geçen gün çok güzel bir şekilde yerine getirmeye gayret edecektir. Biz bunun farkındayız. Üniversitemizin bu rolünün giderek güçleneceğine yürekten inanıyoruz. Çünkü bu doğrultuda gayret gösteriyoruz. Gece gündüz demeden büyük bir heyecanla, heyecanımızdan hiçbir şey eksilmeden, hatta heyecanımız ve gayretimiz artarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.
* “Çok yönlü bilgi ve beceri gerektiren vasıflara ihtiyaç var”
Türkiye’de işsizliği konuşurken en başta tespit etmemiz gereken nokta şudur. Çağımız çok hızlı değişiyor, teknolojik şartlar çok hızlı değişiyor, ekonomik şartlar çok hızlı değişiyor. Artık sanayi temelli gelişme, sanayiye dayalı gelişme, sanayiye dayalı ekonomi modeli gerçekten önemini bir ölçüde kaybetmiştir. Bilgiye dayalı ekonomi dönemi bütün gücü ile bizim hayatımıza girmiştir. Küçük işletmeler baktığımızda dahi bilgiye dayalı ekonominin nasıl hızlı geliştiğini ve bu gelişmeler bu değişimler, dönüşümler çerçevesinde de işgücünün, vasıf yapısının nasıl değiştiğini, ihtiyaç duyulan işgücünün özelliklerinin nasıl değiştiğini çok rahatlıkla görebiliyoruz. Gelişen ekonomi bilgiye dayalı ekonomidir. Hızlı teknolojik değişiklikler yaşanmaktadır. Bunun sonucu olarak da çok farklı çok yönlü bilgi ve beceri gerektiren vasıflara ihtiyaç vardır.
* “Böyle kursları her zaman destekleyeceğiz”
Bizim Üniversitemiz ile İş-Kur İl Müdürlüğümüzün müştereken düzenlediği biri AutoCad Kursu diğeri de Servis Elemanı Kursu’na 38 arkadaşımız katıldı. Bu programın geri kalmaması için bir an evvel çalışmalar yaparak bu kurslara gerçekleştirdik. Bu mesleklerle ilgili olarak aranan özelliklerle ilgili bilgileri ve birikimleri arkadaşlarımız kursiyerlere aktardılar. Bir işi üstlenmiş kişiler başarı elde etmek istiyorsa mutlaka işini önemseyecek ve kendisini işine verecektir. Aksi takdirde süper zeka da olsa o işe boş veriyor, önem vermiyorsa o işinde başarılı olması mümkün değildir. İşimize kendimizi verelim ve işimizi sevelim.” (s)