Üniversitelilerin futbol turnuvası bol gollü başladı

Üniversitelilerin futbol turnuvası bol gollü başladı

Kırklareli Üniversitesi Spor Etkinleri kapsamında yapılan Futbol Müsabakaları dün A Grubu’nda 2 karşılaşma ile başladı. Kırklareli Toprak Sahası’nda yapılan karşılaşmaların ilk müsabakası Sosyal Bilimler M.Y.O ile Teknik Bilimler Fakültesi takımları arasında gerçekleştirildi.

Saat 11.00’da başlayan karşılaşmayı ilimiz hakemlerinden Hasan Erim, yardımcıları Kenan Tekin ve Furkan Uçar yönetti. Havanında müsait olması ile karşılaşmaya, her iki takımında taraftarları geldi, taraftarlar takımlarına destek vermek için tribünde ki yerlerini aldılar. Karşılaşmanın ilk yarısına Sosyal Bilimler M.Y.O takımı başladı. İlk yarı çok sakin ve teknik bir futbol sergileyen Sosyal Bilimler M.Y.O takımı bu sakinliği sayesinde gol bulmakta zorlanmadı. Her iki takım oyuncuları da birbirlerine baskı kurarak atak geliştirmeye çalıştı. İlk yarının etkili takımı Sosyal Bilimler M.Y.O oldu. Teknik Bilimler Fakültesi takımının yarı alanında sürekli top çeviren Sosyal Bilimler M.Y.O oyuncuları 20. dakika’da Saim’in attığı gol ile 1-0 öne geçtiler.

Gol sonrası sevincini arkadaşları ile paylaşan Saim, bu gol sayesinde takımının moral ve motivasyonunu arttırmış oldu. Bu golün ardından eşitlik için çaba gösteren Teknik Bilimler Fakültesi takımı oyuncuları, gol ataklarını sıklaştırmaya çalışırken 37. dakika’da bir kontra atak geliştiren Sosyal Bilimler M.Y.O takımı bu kontra atağı gol ile sonuçlandırarak ilk yarıyı 2-0 kapamayı başardılar.

İkinci yarıya Teknik Bilimler Fakültesi takımı başladı. İlk yarı kalesinde iki gol gören Teknik Bilimler Fakültesi takımı ikinci yarı bu skoru beraberliğe getirmek için çok baskılı ve sert bir oyun ortaya koydu. Serbest vuruşların bol olduğu bir ikinci yarı izleyen her iki takım taraftarları heyecan içinde maçın sonucunun ne olacağını merak ettiler.

Maçın 50. dakikasında bir penaltı atışı kazanan Teknik Bilimler Fakültesi takımı bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek skoru 2-1’e taşımayı başardı. Penaltı sonrası gol sevinci yaşayan Teknik Bilimler Fakültesi takımı bu kez daha sık ataklar geliştirerek eşitlik için çok büyük bir mücadele içine girdiler.

Defansif olarakta kontra atakları kesen Teknik Bilimler Fakültesi defans oyuncuları ileride oynayan arkadaşlarına yardımcı oldukları kadar kendi yarı alanlarında da çok iyi bir savunma gösterek takım halinde zevkli bir oyun sergilediler. Maçın sonlarına doğru Teknik Bilimler Fakültesi bir korner atışı kazandı. Kazanılan bu korner atışının gole çeviren Volkan skoru eşitliğe taşıdı. Tribünlerde bulunan taraftarların coşkulu bağırışları içinde takım arkadaşlarıyla sevincini paylaşan Volkan sayesinde Teknik Bilimler Fakültesi takım oyuncuları son beş dakikalık dilimde oyuna iyice hakim olmaya çalıştı. Maçın sonlarına doğru her iki takım oyuncuları birbirlerine daha sert hareketler içine gimeye başlayarak futbolumuza gölge düşürecek ufak çaplı tatsızlıklara neden oldularsa da olaylar diğer oyuncuların müdahalesi ile büyümeden önlendi. Karşılaşma her iki takımın birbirirne attığı iki gol ile berabere sonuçlandı.

A Grubu’nda oynanan bir diğer karşılaşmada  ise saat 13.00’da Lüleburgaz M.Y.O. ile Pınarhisar M.Y.O arasında gerçekleşti. Bu karşılaymayı ilimiz hakemlerinden Gürkan Horuz, Yardımcıları Kenan Tekin ve Hüseyin Kaya yönetti. Bol gollü geçen karşılaşmanın ilk yarısında iyi oyunu ile göz dolduran Lüleburgaz M.Y.O takımı ilk yarıyı 7-0’lık bir skorla geçerek ikinci yarıya daha rahat başladı. Ikinci yarıda da etkili bir oyun sergilemeye devam eden Lüleburgaz M.Y.O oyuncuları kendi kalelerinde sadece 2 gol gördü ve müsabakayı 11-2 kazanarak çok farklı bir karşılaşma ortaya koydular. A Grubu’nda oynan karşılaşmaların ardından saat 15.00’da, B Grubu’nda bulunan Babaeski M.Y.O. ile Sağlık Yüksek Okulu takımlarının karşılaşması gerçekleştirildi.