"Üniversitemizi temsil edecek bir logo bulunamamıştır"

'Üniversitemizi temsil edecek bir logo bulunamamıştır'

Tırnak içindeki cümle Kırklareli Üniversitesi’nin, logo belirlenmesi amacıyla tekrar açmış olduğu yarışmanın sonuçlanmasından sonra, internet sitesinde yazmış olduğu cümle.

2007 yılında kurulmuş olan üniversitemize hala uygun bir logo bulunamamış olması, Kırklarelilileri derinden üzüyor.

Kırklareli Üniversitesi’nin logosunu belirlemek üzere açılan ilk yarışmada, katılımcıların eserleri 19 Ekim 2007 tarihinde Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’nde toplanan seçici kurul üyeleri tarafından değerlendirilmiş ve ödüle layık bir eser bulunamamıştı. Bunun ardından açılan ikinci yarışmanın değerlendirmesi de Kırklareli Üniversitesi Senatosu tarafından 7 Ocak 2008 tarihinde yapılmış ancak tartışmalara yol açan bir kararla, üniversitenin şimdiki logosu belirlenmişti.

Tartışmaların ilk sebebi logonun Kırklareli’nin ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi, coğrafi özelliklerini yansıtmamasıydı. Ikinci sebebi de, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin’in hazırladığı tasarımın, diğer eserler arasından öne çıkarak ödüle layık bulunmasıydı. Çünkü Özgültekin, yarışmanın jürisinde olduğu halde eserle katılım göstermişti. Bu şaibeli durumun tartışmasının uzun müddet devam etmesi sonucu, geçtiğimiz Mart ayında üçüncü bir yarışma düzenlenmiş ve yeni bir logo arayışına girilerek bunun gelecek eserler arasından seçileceği açıklanmıştı.

Ancak yine istenen olmadı. Üniversite yönetimi üçüncü yarışmada da buraya özgü ve burayı temsil edecek bir logo olmadığına karar verdi.

Şimdi Kırklareli’de en büyüğünden en küçüğüne; öğrencisinden, sivil toplum kuruluşu çalışanına, esnafından doktoruna, kadınından erkeğine tüm vatandaşlar, 2 sene geçmesine rağmen, neden Kırklareli Üniversitesi’ne uygun bir logo bulunamadığının cevabını istiyor. Ayrıca vatandaşlar, yarışmaya katılan eserleri değerlendiren jürinin hangi kıstasları baz aldığını ve jüri üyelerinin Kırklareli’yi yeterince tanıyıp tanımadığını merak ederek, üniversite yönetiminden konuyla ilgili bir açıklama bekliyor.