Üniversitemizin şenlik heyecanı bütün gençleri sardı

Üniversitemizin şenlik heyecanı bütün gençleri sardı

Kırklareli Üniversitesi’nin 2. Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri, dün düzenlenen bir dizi etkinlikle start aldı. Oldukça profesyonel bir konseptle hazırlanmış olan organizasyonlar, üniversite gençliğinin enerjisini üst seviyeye çıkarmaya yetti.

Sabah saat 10:00’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan etkinlikler, Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle yavaş yavaş canlanmaya başladı. Vilayet Meydanı’ndaki törenlere; Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, üniversite yönetimi, öğretim görevlileri, resmi daire amirleri, üniversite bünyesindeki fakülte ve yüksekokullardan çok sayıda öğrenci ve birçok vatandaş katıldı.             

Halkoyunlarına geçildiği dakikalarda Rektör Aykaç’ı tebrik etmek üzere bölgeye gelen Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, düzenlenen etkinliklerde tüm üniversite yönetimine ve öğrencilerine Rektör Aykaç nezdinde başarılar diledi.

Topluluk daha sonra şenliğin ana mekanı olan rektörlük bahçesine intikal etmek üzere, davul ve zurnalar eşliğinde bir şenlik yürüyüşü gerçekleştirdi. Rektörlüğe girilmesiyle şenlik açılışı yapılmış oldu. İlk açılış konuşmasını üniversitenin Öğrenci Konseyi Başkanı Yalçın Aydoğdu yaptı. Aydoğdu, üniversitenin büyüyüp gelişmesinde öğrencilere önemli görevler düştüğünü kaydederek, Kırklareli Üniversitesi’nin geleceğin diplomatlarını, mühendislerini, öğretmenlerini kısacası tüm yurda yararlı bir birey olacak kişileri yetiştireceğini vurguladı.

Bu konuşmanın sonrasında Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’da kürsüye gelerek, K.Ü.’nin bu yıl düzenlediği şenliklerin çok daha kapsamlı ve farklı yapıldığını hatırlatarak, Belediye Başkanı olarak bundan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu söyledi.

Son olarak bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç, birlikteliklerini ve desteklerini her zaman gördüğü başta İl Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’a ve daire amirlerine teşekkürlerini sundu. Aykaç, üniversitenin öğretim görevlilerine ve öğrencilerine de hem bu şenliğe sağladıkları çabalardan ötürü, hem de bütün yıl boyunca göstermiş oldukları performanstan dolayı teşekkür etti. Aykaç konuşmasına şöyle devam etti:

“Üniversitemiz genç ve dinamik bir üniversite olarak, gelişmeleri yakından takip etmekte ve her alanda kendini geliştirmenin gayreti içinde olmaktadır. Gece gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeden, K.Ü. adına yapılması gereken herşey için gayret gösteriyoruz. Olumlu sonuçlar alındıkça mutluluğumuz ve çabamız için gerekli kuvvet daha da artmaktadır.

Öğrencilerimize her türlü fedakarlığı layık görüyoruz. Başta eğitim olmak üzere, her alanda verdiğimiz hizmetin kalitesini hergün artırmak hedefindeyiz. Üniversite olarak her zaman, Kırklareli’nin gelişmesine yönelik katkıların arayışı içineyiz. Kırklareli’nin halkıyla ve sivil toplumuyla elele vermeye, birlilkte çalışmaya ve başarmaya önem gösteriyoruz.

Bu şenlikleri düzenlemek bizim için önemliydi. Çünkü bu şenlikleri, herkesle daha fazla işbirliği içinde olmak ve Kırklareli’ye değişik alanlarda katkıda bulunmak olarak görüyoruz. Bu şenlik üniversitemizle halkımızı kucaklaştıracaktır.

K.Ü. yeni dönemde çok daha fazla başarıya imza atarak, fakülteleriyle ve zenginleşecek kadrosuyla eğitim öğretime devam edecektir.”

Rektörlükteki organizasyona Il Mahalli Idareler Müdürü Aleaddin Ikican’da katılım gösterdi. Rektör Aykaç’ın konuşmasının ardından HIS Kırklareli temsilcisi Ismail Tırpancı kendisine hazırlamış olduğu hediyeleri takdim etti.

Şenlikler Teknik Bilimler M.Y.O. Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle devam etti. Daha sonra Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı Modern Dans Kulübü’nün gösterileri izleyicilerle buluştu.

Saat 11:30’da Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından; Savaş Erdem’in “Fotoğraflı Şiir” sergisi, Teknik Eğitim Fakültesi’nin “Maket Ev”, Teknik Bilimler M.Y.O. Halıcılık ve Desinatörlük Bölümü’nün sergisi ve Lüleburgaz M.Y.O. Grafik Bölümü’nün sergisinin açılışı yapıldı. Oldukça beğeni toplayan sergilerin incelenmesi sırasında, Vali Yardımcısı Zeki Koçberber’de rektörlüğe gelerek şenliklere bir müddet iştirak etti.

Öğlen arası öğrencilere ve tüm şenlik katılımcılarına pilav, ayran ve dondurma ikramı yapıldı.

Günün en muhteşem etkinliği ise K.Ü. bünyesindeki fakülte ve M.Y.O. öğrencilerinden oluşan grupların modern dans gösterisi oldu. Karadeniz, Ege ve Trakya yöresine ait harika koreografileriyle gruplar, öğrencileri kelimenin tam anlamıyla coşturdu.

Bu gösteriler sonunda üniversite yönetimi tarafından koregrafilerin hazırlanmasında büyük emeği geçen öğrencilere plaket hediye edildi.

Günün diğer sanatsal etkinlikleri tiyatro ile devam etti. Saat 14:30’da Vize M.Y.O. öğrencileri tarafından sergilenen “Bir Galaksi Taksi ve Apartman Yöneticisi”, saat 16:30’da da Babaeski M.Y.O. tarafından oynanan “Harman Yeri 1915” adlı oyun izleyicilerle buluştu.

Kitap ve tanıtım standları, dernek ve sivil toplum kuruluşlarına ait standlar, yiyecek ve içecek reyonları, dinlenme yerleri ve açık kafelerin yer aldığı rektörlük bahçesinde, arka bölüme kurulmuş olan sahnede ise; saat 18:00’da Roman Müzik Grubu, 19:00’da Vize M.Y.O. Müzik Grubu, 20:00’da Kırklareli Üniversitesi Müzik Kulübü ve 22:00’da Grup Çorlu & Cahit yer alarak, gece boyunca bol müzikli ve keyifli saatlerin yaşanmasını sağladılar. Bu etkinliklerin ardından şenliklerin ilk günü sona ermiş oldu.