Üniversitemizin şenlikleri kaliteli etkinliklerle devam ediyor

Üniversitemizin şenlikleri kaliteli etkinliklerle devam ediyor

Kırklareli Üniversitesi 2. Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri ikinci gününde de birbirinden kaliteli etkinliklerle devam etti.

Saat 14:00’da Atatürk Stadyumu’nda oynanan futbol müsabakası ve ardından gerçekleşen kupa töreninin olduğu dakikalarda, Kültür Merkezi’nde de sinema kulübü film gösterileri başladı.      

Kırklareli Üniversitesi öğrecileri tarafından kurulmuş olan sinema kulübü tarafından gösterilen kısa filmler, oldukça ilgi çekiciydi. Öğrencilerin ve vatandaşların merakla ve dikkatle takip ettikleri filmler toplam 7 tane olarak gösterildi. 6 tanesi başka yönetmenler tarafından çekilerek K.Ü. sinema kulübü tarafından derlenmiş filmlerin haricinde, 1 tanede öğrencilerin kendilerine ait olan filmi vardı. Ilk 6 filmin yönetmenleri arasında Kırklareli’li yönetmen Ulaş Işıklar’ın da filmi vardı.

Sinema gösteriminin ardından saat 16:00’da Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği tarafından “Türkülerin Dili-Şiir Dinletisi” adlı bir performans izleyicilere sunuldu. Kırkalreli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Genel Sekreter Ergun Erbay tarafından da ilgiyle izlenen dinleti, bağlama ve gitarın armonileri eşliğinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği dinletide, dernek üyesi öğrenciler de ensturumanlarıyla yeteneklerini sergilediler. Ilerleyen dakikalarda dernek üyesi şairlerin şiirleriyle renklenen dinleti, izleyiciler tarafından sık sık alkış gördü. Dernek Başkanı Mustafa Ermiş tarafından büyük mutluluk ve duygu seliyle koordine edilen dinletinin sonrasında Lüleburgaz M.Y.O. öğrencilerinin “Sevdalı Fidanlar” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Etkinlikler Modern Dans Kulübü gösterileriyle devam etti. Gece etkinliklerinin başlangıcı Roman Müzik Grubu olurken, daha sonra sahneye Grup Nuwanda ve Grup Numara çıktı. Son olarak Özlem Tekin ve Badem grubu, Kırklareli halkını ve öğrencileri kelimenin tam anlamıyla kendinden geçirdi. Bu gece sona erecek etkinliklerin başlangıcında yine Roman Müzik Grubu yer alırken, saat 19:00’da Serkan ve son olarak saat 21:00’da Hasan Islattı sahne alacak. Etkinlikler havai fişek gösterileriyle son bulacak.