Ünlü aşçılarla "Turzimde Kariyer Günleri"

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nün 'Turizmde Kariyer Günleri'nin 3.sü Cuma günü yapılacak. Yapılacak kariyer günlerinde ünlü aşçılar, öğrencilerle deneyimlerini paylaşacaklar.

Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nün “Turizmde Kariyer Günleri” programı devam ediyor. Kariyer günlerinin 3.sü Cuma Günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kongre Salonunda saat 14.00’te yapılacak. Kırklareli Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde en önemli konulardan birisinin de mutfak olduğu ve bu yüzden Turizmde Kariyer Günleri programına ünlü aşçıların katılacağı ifade edildi.
Ünlü aşçılardan Yrd. Doç. Dr. Atilla Hazar ve Esat Özata’nın katılacağı söylendi.

*Yrd. Doç. Dr. Atilla Hazar

Beykent Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Atilla HAZAR aynı zamanda Beykent Üniversitesi MYO Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Program Başkanlığını da yürütüyor. Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu Büro yönetimi Mezunu olan Hazar, Yüksek Lisansını Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşl. Yön. Enstitüsü, Doktora Tezini de Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladıktan sonra 1991 yılında Yrd. Doç. Dr. unvanını almıştır. Yrd. Doç. Dr. Atilla Hazarın birçok ulusal ve uluslararası Hakemli dergide makaleleri yayınlandı.
Esat Özata ve Yrd. Doç. Dr. Atilla Hazar’ın katılımıyla gerçekleşecek olan “Turizm’de Kariyer Günleri” Seminerinin diğer konukları, Sait Halim Paşa Yalısı Mutfak Şefi Oktay Özgün ile Hilton Park’Sa Alacarte Mutfak Şef Yardımcısı Mehmet Usta aynı zamanda Türk Aşçı Milli Takım Üyesi olarak kariyerlerine devam ediyorlar.

*Esat Özata

 “Türk Aşçı Milli Takımı”, “Tüm Aşçılar Federasyonu” ve “Mutfak Profesyonelleri Derneği” üyesi olan Özata Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm ve Meslek Lisesi mutfak bölümünden mezun olup halen; Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı İşletme Programında Yüksek Lisansına devam etmektedir.  Esat Özata, katıldığı Yurtiçi ve yurtdışı uluslar arası yemek yarışmalarında, 8 Altın, 8 Gümüş, 6 Bronz ve 4 Merit madalya ile toplam 26 madalyaya sahip olup, uluslar arası düzeyde bir aşçı. Birçok Ulusal TV kanalında yemek programları ve reklam kuşaklarında yer alan Özata’nın en bilinen TV programı Pınar Altuğ ile Pınar’ın Mutfağı. (mc)