Üretici "mantar" hakkında bilgilendirildi

Üretici 'mantar' hakkında bilgilendirildi

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü ile Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesinin işbirliği ile, Kırklareli Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal, İşletme Müdür Yardımcısı Remzi Pekel, Üsküp Orman İşletme Şefi Hasan Ay ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesini temsilen Yard. Doç. Dr. İbrahim Türkekul’un katılımı ile Beypınar ve Çukurpınar köylerinde Mantarın doğal yetişme, tanıma ve toplama koşulları ile ilgili bilgilendirme seminerleri düzenlendi.

Yard. Doç. Dr. İbrahim Türkekul’un katılım ve katkısıyla yapılan seminerde, köylülere mantarlar konusunda bilgiler verildi, yenebilir ve zehirli mantarlar sine vizyon ortamında tanıtıldı. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda, seminer hakkında şu bilgiler verildi;

“Bilindiği üzere özellikle orman köylerimizde doğal şartlarda yetişen mantarlar toplanmakta, bu mantarlar hem aileler tarafından tüketilmekte, hem izine tabi olarak pazara sunulmaktadır, ve bu şekilde aile ekonomisine katkı sağlanmaktadır. Ülkemizde mantar zehirlenmesi vakaları çok sık gündeme geldiği de göz önünde bulundurursak konunun ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz.

Ayrıca köylüler mantarları toplarken doğaya zarar vermemeleri ve bunun sürdürebilir bir faydalanma olması gerektiğini de anlamışlardır.”

Seminere yoğun ilgi gösteren köylüler bu girişiminden dolayı Kırklareli Orman Işletme Müdürlüğüne ve şahsen sayın Şahin Aybal’a teşekkür ettiler.

Daha önceki tarihlerde Istanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen "Üretim ve Iş güvenliği" seminerlerine katılan köylü vatandaşlarımıza da aynı gece "Iş güvenliği” sertifikaları da dağıtıldı.