Üreticiler "Emeğimize karşılık bulamıyoruz"

Üreticiler 'Emeğimize karşılık bulamıyoruz'

Yaz aylarının gelmesiyle kırsal kesimde yaşayan köylü vatandaşların işlerinde de yoğunluk başladı.

Keçi ve koyunlarını sağmak için orman içindeki kışlalarına giden köylü vatandaşlar, yaptıkları işin ne kadar zahmetli olduğunu üstüne basa basa vurguladılar. Bununla birlikte verilen emeğe karşılık olarak, gelirlerinin her geçen gün daha da düştüğünü dile getiren üreticiler, zahmetlerinin karşılığını alabilecekleri günleri iple çektiklerini temenni ettiler.

Yaz aylarının gelişi ile işlerinin iki kat daha fazlalaştığını dile getiren Terzidereli üreticiler; “Keçi ve koyunları elle sağarak, çoluk çoçukla birlikte kışlalara geliyoruz. Hayvanların, bakımı otlatılması, veteriner masrafı, ilacı, aşısı, yemi, otu, barınak ihtiyacı hepsi yüksek maliyet getiren ve zahmeti büyük olan işler” dediler.

Üreticilerimiz, ürettikleri sütün ise besin değerinin çok yüksek olduğunu, onlardan üretilen ürünlerin de marketlerde oldukça pahalıya satıldığını söylerlerken, bu pahalılığın ceplerine hiç yansımadığının üzüntüsünü yaşadıklarını da sözlerine ekliyorlar.

Yetkililerin bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini dile getiren hayvan yetiştiricileri, kırsal kesimdeki üreticinin birebir yanına gelip üretim sürecini gözlemleyip, ona göre fiyat belirlemeleri gerektiklerinin de üzerine vurgu yapıyorlar.

Bir an önce bu konunun üstüne gidilmesinin zorunluluğuna dikkat çeken üreticiler; “zahmeti biz çekiyoruz, kaymağını başkaları yiyor. Kendi yaptığımız kaymağı kendimizin yiyeceği günleri dört gözle bekliyoruz” dediler.