Üreticilerin zararı ödeniyor

Tekirdağ'da, Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) teminatı kapsamında yer alan doğal riskler sonucunda zarara uğrayan üreticilere, sigorta çekleri verildi.


TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlenen TARSİM hasar ödeme töreninde, dolu don ve hayvan hastalıkları olaylarında TARSİM tarafından sigorta uygulandığını belirterek, sel felaketlerinde de sigorta uygulamak için 2 yıldır çalıştıklarını söyledi.
2010 yılında seli bu kapsama alacaklarını ifade eden Kadak, ''Halkın yüzde 25'i tarım ile uğraşıyor. Tarım çok önemli bir sektör. Bu nedenle tarım sektörünü gözardı edemeyiz. Tarım açık alanda ve meteorolojik risk ortamında yapılıyor. Üretici yağmurda, güneşte faaliyetlerini devam ettirmek zorunda. Bu nedenle Avrupa'daki gibi tarımı güvence altına almayı hedefliyoruz'' diye konuştu.
    
-TEKİRDAĞ, TARIMSAL SİGORTADA BİRİNCİ-
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ'daki üreticilerin yüzde 15'inin TARSİM kapsamında olduğunu belirterek, bu oranla Tekirdağ'ın, Türkiye genelinde birinci sırada yer aldığını bildirdi.
TARSİM'in bitkisel ürün ve hayvan hasar sigortası projesi kapsamında don, dolu ve hayvan hastalıkları gibi durumlarda hasar ödemesi yaptığını anlatan Kemelek, şunları kaydetti:
”Yakın zamanda TARSİM, sigorta kapmasına seli de ekleyecek. Selden zarar gören tarla sahiplerine bu kapsamda maddi destek verilecek. Devlet olarak afetlerden zarar gören halkımıza destek veriyoruz. Ancak, bu yeterli değil. Vatandaşlarımızın tarlalarını ve hayvanlarını sigortalatması gerekiyor.''
Konuşmaların ardından Vali Kemelek, TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çıtır, dolu, don ve hayvan hastalıklarından zarar gören 7 kişiye hasarın ödenmesiyle ilgili sigorta çeklerini verdiler. aa