Üstün hizmetleriyle ödüle layık görüldüler

Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayan, toplumun refahı, mutluluğu ve sosyal gelişimi için hizmetlerde bulunanlara TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü verildi.



TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nü alan Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinden hayırsever Hacı Fahri Zümbül, terzilikten kazandığı servetini hayır işlerinde harcamaya devam ediyor.
Çerkezköylü 83 yaşındaki Hacı Fahri Zümbül, yaptığı açıklamada, babasına ilkokulu bitirdikten sonra çiftçilik yapmayacağını söyleyerek, terzilik mesleğine merak saldığını ve bir süre sonra Çerkezköy'de kendi dükkanını açarak esnaflığa başladığını söyledi.
Yarım asrı geçkin terzilik mesleğini sürdürdüğünü anlatan Zümbül, terzilikten kazandığı servetini hayır işlerine harcamaktan büyük haz ve maneviyat duyduğunu belirtti.
Hayır işlerini ''aşk'' ile yaptığını ifade eden Zümbül, şunları kaydetti:
''Hayır işlerini aşk ile yapıyorum. Çerkezköy'de Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ve ek binası, Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi ve cami yaptırdım. En son Çerkezköy'de oturduğum evimi çocuk yurdu yapılsın diye bağışladım. Zaman zaman yaptırdığım okulun bahçesinde çocukları izliyorum mutlu oluyorum.''
TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nü alırken ''başkalık'' hissettiğini söyleyen Zümbül, ''Devlete teşekkür ederim. Ödülü alırken gurur duydum, başkalık hissettim. Ömrüm yettiğince hayır işlerine devam edeceğim'' dedi.
''Geçici dünyaya kalıcı eserler bıraktığını'' bildiren Zümbül, kendisine en büyük hediyenin yaptırdığı okullarından yetişen yeni nesillerin başarısını görmek olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
''Ben bazen Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, bazen de Saray ilçesinde kalırım. İki yerde de evim var. Bir gün sokakta yürürken bir kız çocuğu önüme çıkarak, (hacı amca elini öpebilir miyim?) diye sordu. Bende (kızım kim olduğunu söylemezsen elimi vermem) dedim. Kız sonra gülümseyerek, (amca ben senin yaptırdığın Çerkezköy'deki liseden mezunum, şimdi İngilizce öğretmeni olarak Saray'da görev yapıyorum. Seni çok seviyoruz) dedi. İşte en büyük hediye bu.'' aa