''Uzunköprü'de proje çalışmaları hızla devam ediyor''

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki proje çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi.


Budak, yaptığı yazılı açıklamada, yaptığı girişimler sonucunda Uzunköprü ilçesinde yapılacak projeler içerisinde yer alan 500 kişilik yüksek öğrenim yurt projesinde vaziyet planının tamamlandığını, zemin etüt aşamasına gelindiğini belirtti.
Çalışmaları hızlı bir şekilde ilerleyen projenin ihalesinin yakın zaman içerisinde yapılabileceğini ifade eden Budak ''Öte yandan, ilçemize yapılacak TOKİ konut projesinde yapılan revizyon kurumca kabul edilmiştir. Ayrıca konut sayısında artış olmuş, böylece (2+1) 458, (3+1) 196 olmak üzere toplam 654 adet konut yapılması kararlaştırılmıştır. Proje içerisinde 16 derslik ilköğretim okulu, 1 cami ve 200 metrekarelik bir market olacaktır. Fiyatların belirlenmesi sonrasında ihale süreci başlayacaktır. Ayrıca ilçemize 250 adet Roman konutu da yapılacaktır'' dedi.
Budak, diğer çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi:
''Edirne ilimizin geçen sene yaklaşık 2,5 milyon lira olan KÖYDES ödeneği bu yıl yüzde 100 artışla 5,2 milyon liraya çıkarılarak köylerimize yönelik yapılan çalışmalara hız verilmiştir. Bu kapsamda Uzunköprü ilçemizde Elmalı köy yolu asfalt çalışmaları tamamlanmış, Salarlı-kurtbey yolunun asfalt çalışmalarına ise bu hafta içinde başlanacaktır.
Başlattığımız yatırımların tamamlanmasıyla ilçemizin çehresi değişecektir. Bu çerçevede, bölge milletvekili olarak, kaymakamımız, parti teşkilatımız ve yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte yaptığımız girişimler sonucunda ilçemize kazandırılan projelerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.'' aa