Vakıf desteğiyle iş sahibi oldular

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine sürdürülebilir gelir yaratmak için verilen teşvikle açılan iş yerlerini Edirne Valisi Mustafa Büyük ziyaret etti.

Sosyal Yardımlaşma fonu tarafından desteklenen iş yerlerini inceleyen ve bilgi alan Edirne Valisi Mustafa Büyük, iş yeri sahiplerine başarılar diledi.
Edirne Valiliği, meslek sahibi oldukları halde işsiz olan iki kişiyi işyeri sahibi yaptı. Valilik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bireysel Gelir Getirici Projesi`nden faydalanan iki kişiye yardım elini uzattı.
Bu çerçevede, Burhan Cabadak`a ait bayan kuaför Uzunkaldırım Caddesi`nde, Bilen Sabanyalı`ya ait erkek kuaför dükkanı ise Londra Caddesi üzerinde faaliyete başladı. Edirne Valisi Mustafa Büyük, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı ve diğer katılımcılarla birlikte işyerlerini ziyaret etti.
Mustafa Büyük, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nın, mesleki edindirme ve iş sahibi yapma konusunda bu tür projeleri desteklediğini belirtti. Büyük, ``Bu tür projelerle önceki yıllarda da ihtiyaç sahibi kişileri destekleyerek iş sahibi yapmıştık. Şimdi yine örnek olsun diye iş sahiplerinin iş yerlerinin ayakta kalabilmesi ve devamını sağlaması amacıyla bu desteği vermiş olduk. İnşallah bu kişilerin kazancı bol olur, başkalarına da güzel örnek olurlar. Biz de bu örneklerle projemizi yaygınlaştırır, ihtiyaç sahiplerinin iş yeri sahibi olmasını sağlarız.`` diye konuştu.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı ise Vakıf Teşvik Fonu kaynakları ile çalışabilir durumdaki kişilerin sürdürülebilir gelir elde etmeleri amacıyla bu tür sosyal hizmet projelerine yardımcı olduklarını söyledi. Balı, `Proje kapsamında kullanılan bütçenin geri ödenmesi, 8 yıl vadeli olarak düzenlenmekte ve ilk 2 yılı ödemesiz, borcun tamamının faizsiz olarak 6 yıla 6 eşit takside bölünerek düzenlenmektedir. Projelerden faydalanmak isteyenlerin sosyal güvencelerinin olmaması, uygulanacak projelerin teknik ve ekonomik olarak yerel koşullara uygunluğunun yanında üretilecek ürün veya hizmetin yöresel satış ve pazarlama olanaklarına uygun bulunması gerekmektedir.`` dedi.
Proje sayesinde işsizlikten kurtularak işyeri sahibi olan Burhan Cabadak ise kendisine yardımcı olan yetkililere teşekkür etti. Projeye başvurmadan önce maddi durumunun çok kötü olduğunu anlatan Cabadak, şu anda işyeri sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
 Bireysel Gelir Getirici Proje kapsamında Bilen Sabanyalı, erkek berberi dükkanı için 8 bin 932 TL, Burhan Cabadak`a da bayan kuaförü dükkanı için 9 bin 700 TL kaynak sağlandı. (mc)