Vakıf eserleri tekrar ibadete açılmak için gün sayıyor

Kırklareli Merkez İlçe'de Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu yaptırılan üç adet vakıf eserinden ikisindeki onarımlar tamamlandı.

“Restorasyonu Yapılmamış Tarihi Eser Kalmayacak” sloganı ile son yıllarda vakıf eserlerinin onarımı çalışmalarına hız veren Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, iki vakıf eserini ibadete açılabilecek duruma getirdi, diğerinde ise yeni çalışmalar yapabilmesi için yüklenici firmaya süre verdi.
Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve onarımlarına geçtiğimiz yıl içerisinde başlanan Beyazıt (Paşa) Camii’nin onarımı 6 ay, Karaca İbrahim Bey Camii’nin onarımı ise 7 ay gibi kısa bir sürede bitirildi. Bu iki cami de Kırklareli Müftülüğü tarafından yapılacak çalışmalara müteakip tekrar ibadete açılacak.
Kırklareli’ndeki restorasyona alınan üçüncü Vakıf eseri olan Hızır Bey Camii’nde yapılan onarımlarla ilgili bilgi veren Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer ise, caminin içerisinde boyanın kaldırılması neticesinde kalemişi adı verilen süslemelerin ortaya çıkarıldığını belirterek, revizyon projesinin hazırlandığını, camideki kalemişleri dışında ise çevre düzenlemesi, şadırvan ve wc imalatları için yüklenici firmaya süre verildiğini kaydetti.
Bölge Müdürü Özer, Hızır Bey Camii onarımının da Beyazıt (Paşa) ve Karaca İbrahim Bey Camii’nde olduğu gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak tekrar Kırklareli halkının hizmetine açılacağını sözlerine ekledi. (mc)