Vakıf Haftası Edirne'de Mehter Takımıyla başlıyor

26.Vakıflar Haftası bugün başlıyor. Edirne'de; Vakıflar Haftası ve Vakıf  Medeniyeti Sağlık Yılı etkinlikleri kapsamında ilk olarak sabah 8.30'dan itibaren davul zurna ekibi tüm halkı hafta etkinliklerine katılmaya davet edecek.

26.Vakıflar Haftası bugün başlıyor. Edirne’de; Vakıflar Haftası ve Vakıf  Medeniyeti Sağlık Yılı etkinlikleri kapsamında ilk olarak sabah 8.30’dan itibaren davul zurna ekibi tüm halkı hafta etkinliklerine katılmaya davet edecek. Saat 9.30’da Saraçlar Caddesi’nin sonundan Atatürk Anıtına kadar yapılacak Vakıflar Haftası Yürüyüşünü takiben anıta çelenk konulması ve İstiklal Marşı ile hafta etkinlikleri resmen başlamış olacak.
Saat 12.00’den itibaren ise Selimiye Meydanında Mehter Takımı, kahramanlık türküleri eşliğinde halkımızla buluşacak. En ünlü Vakıf eserlerinden biri olan Selimiye, Osmanlı’nın bir zamanlar orduları titreten nağmelerine şahitlik yapacak.
Selimiye Meydanında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenecek etkinlikler kapsamında, Mehter gösterilerini takiben açılış, saygı duruşu, İstiklal Marşı, Vakıflar Haftası Mesajlarının okunması, protokol konuşmaları, plaket ve ödül töreni ile halk oyunları gösterisi de yer alıyor.
Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, çok sağlam temeller üzerine kurulmuş bulunan Vakıf Medeniyetinin yeni nesiller tarafından daha iyi tanınmasını ve gelecek nesillere daha güçlü ve bilinçli olarak aktarılmasını sağlamak amacıyla kutlanan 26.Vakıflar Haftası Etkinliklerinin hafta boyunca devam edeceğini belirterek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Buna göre,  pazartesi günkü açılış programının yanında, Kervansaray Hotel Bahçesindeki kermes bir hafta boyunca açık kalacak.
Salı günkü program çerçevesinde Kırklareli Valiliği ve Vakıf Öğrenci Yurdu ziyaret edilecek. Saat 14.00’te ise II. Beyazıt Külliyesi’nde Osmanlı Darüşşifaları konulu konferans verilecek. Salı gün boyunca, bir Vakıf eseri binasında hizmet veren Özel Trakya Hastanesi ücretsiz poliklinik hizmeti verecek.
Vakıflar Haftası’nın Çarşamba günkü bölümünde T.Ü.Sağlık Müzesi, ücretsiz olarak ziyarete açılacak. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü personeli tarafından Endüstri Meslek Lisesi ve Kapalı Cezaevinde Vakıf konulu konferanslar verilecek.
Perşembe günü, Kervansaray Hotel bahçesinde “Edirne ve Kırklareli’nde Restore Edilen Vakıf Eserleri Sergisi” açılacak. Saat 11.00’de Karakasım Köyü’nde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ve öğrencilere hediye dağıtılacak. Saat 13.00’te Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Devlet Hastanesi’nde tefriş edilen odanın açılışı yapılacak. Aynı gün Edirne Selimiye ve Kırklareli Kapan Camilerinde ikindi namazı öncesinde Vakfedenler ve Türk büyükleri ruhlarına ithaf edilen Kuran’ı Kerim ve Mevlidi Şerif okutulup ikramda bulunulacak.
Vakıflar Haftası Etkinlikleri kapsamında Cuma günü saat 11.00’de, Sveti Konstantin Kilisesi’nde sergi açılışı yapılacak. Saat 16.00’da ise Trakya Şükrüpaşa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Çocuk Psikolojisi konulu konferans verilecek.
Cumartesi günü, Selimiye bahçesindeki Selimiye Vakıf Müzesinde, fotoğraf sergisi açılacak.
26.Vakıflar Haftası’nın son günü olan 10 Mayıs Pazar günü ise, saat 10.00’da Edirne’de Selimiye’den, Kırklareli’nde Kapan Camisinden başlayacak olan “Vakıf Eserlerini Geziyorum” yürüyüşü, Mimar Sinan Vakfı’ndaki halka açık ücretsiz göz muayenesi ve 14.00’teki konferansla hafta etkinlikleri sona erecek.
Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, tüm halkımızı Vakıf ruhunu yaşamak ve yaşatmak üzere tüm etkinliklere katılmaya davet etti. (mc)