Vali Aydoğdu; "Bayramlar, beraberlik içinde kutladığımız müstesna günlerdir"

Vali Aydoğdu; 'Bayramlar, beraberlik içinde kutladığımız müstesna günlerdir'

Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Vali Cengiz Aydoğdu, bayram günlerinin toplumsal çerçevedeki önemini değerlendirdiği açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

“Bir Kurban Bayramı’nı daha huzur içinde idrak ediyoruz. Toplumsal hayatımıza mana ve değer katan kutsal bayram günlerinin sevincini en iyi şekilde yaşamanızı temenni ediyor, sizleri muhabbetle kucaklıyorum. Bayramlar dostluk, barış, birlik ve beraberlik içinde kutladığımız müstesna günlerdir. Böyle bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Toplum olarak paylaştığımız ortak değerlerin tadına daha iyi varırız.

Bayram günlerinde, milletçe daha güçlü hissederiz kendimizi. Birlikte kutladığımız bu günlerde, kırgınlık ve küskünlüklerin sona erip, saygı ve sevginin öne çıkmasını temenni ediyorum.

Bizlere sorumluluklarımızı anımsatan bayramların getirdiği huzur ve barış ortamının değerini iyi bilerek, kötülüklerden uzaklaşarak, insanlara iyi davranmayı bir yaşam ilkesi olarak benimseyerek, çevremizdekileri de bu doğrultuda özendirmeliyiz. Bu bayramı da, dayanışma ruhumuzu, kardeşlik hukukumuzu pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Komşularımızı, akrabalarımızı, kapısının çalınmasını bekleyen kimsesizleri, fakirleri ziyaret ederek onlara sevgimizi göstermeli ve Kurban Bayramı’nın anlamına uygun yardımlarda bulunmalıyız.

 Inanıyorum ki, birlik ve beraberlik içinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı, bütün milletimizin yüreğine daha çok ferahlık ve daha çok huzur verecek, toplumsal dayanışmamızı ve kardeşlik duygularımızı güçlendirecektir. Bu hissiyatla; tüm çalışma arkadaşlarımın, Kırklarelili hemşehrilerimin ve basının değerli temsilcilerinin mübarek Kurban Bayramlarını en samimi hislerimle kutlar, sağlık ve mutluluk dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunarım.”